Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Trei halterofili români, printre care medaliatul olimpic Răzvan Martin, suspendaţi pentru dopaj

Trei halterofili români, printre care medaliatul olimpic Răzvan Martin, suspendaţi pentru dopaj

Trei halterofili români, printre care medaliatul olimpic Răzvan Martin, suspendaţi pentru dopaj
08 Aug 2013   •   12:33

Trei halterofili români, Elena Ramona Andrieş, Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, şi Marius Danciu au fost suspendaţi câte doi ani, după ce au fost găsiţi dopaţi, potrivit listei publicate de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).

Răzvan Martin şi Elena Andrieş au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012.

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi este supendat până la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme. Răzvan Martin a cucerit medalia de bronz la JO 2012, în limitele categoriei 69 kg. În palmaresul său mai figurează trei medalii de argint la Europenele din 2011 (Kazan) şi trei de aur la cele din Antalya (2012).

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

×
Subiecte în articol: dopaj
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close