Antena 3 CNN Sport Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile câştigate la Europenele de nataţie

Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile câştigate la Europenele de nataţie

Românul David Popovici a fost starul Campionatelor Europene de nataţie la juniori 2022, unde a câştigat nu mai puţin de cinci medalii.

Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile câştigate la Europenele de nataţie
Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim
de Georgiana Adam    |    11 Iul 2022   •   15:21

Sportivul legitimat la CS Dinamo a cucerit patru medalii de aur şi una de argint, la câteva săptămâni după ce a devenit dublu campion mondial la seniori, iar performanţele vor fi răplătite cum se cuvine, potrivit fanatik.ro.

La Ministerul Tineretului şi Sportului, o medalie de aur este premiată cu 19.000 de lei, iar una de argint aduce 11.000 de lei.

Acest lucru înseamnă că după Europenele de la Otopeni, David Popovici va primi 87.000 de lei (aproximativ 15.300 de euro) pentru cele patru medalii de aur şi una de argint.

David Popovici îşi mai poate îmbunătăţi palmaresul în această toamnă

La Campionatele Mondiale de nataţie, competiţie organizată la Budapesta, David Popovici a câştigat două medalii de aur, la 100 şi 200 metri liber. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După acest succes, înotătorul de 17 ani a primit, în primă fază, 368.000 de lei, bani veniţi de la FINA (Federaţia Internaţională de Nataţie), MTS şi CS Dinamo.

Pe lângă această sumă, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că David Popovici va mai primi 1.000.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) din Fondul de Rezervă al Guvernului României.

Pentru David Popovici urmează încă două competiţii până la finalul verii. În perioada 11-21 august, sportivul de 17 ani va participa la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, iar în perioada 30 august-4 septembrie, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Lima. 

Dacă va cuceri o medalie de aur la Campionatele Europene de nataţie la seniori, David Popovici va primi 56.000 de lei de la MTS. O medalie de argint este premiată cu 37.000 de lei, în timp ce bronzul aduce 30.000 de lei.

Alimentele care sunt excluse din regimul lui David Popovici: "Mă trezesc la 04:30". Cum arată meniul campionului 

Toți românii sunt acum cu ochii pe David Popovici, după ce sportivul de 17 ani a reușit să bată record după record, devenind dublu campion mondial la natație.

Adolescentul duce un stil de viaţă sănătos, cum era de aşteptat, cu antrenamente multe şi o alimentaţie bine pusă la punct, potrivit doctordebine.ro.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a dezvăluit că își începe ziua la ora 04:30, pentru a putea mânca cu două ore înainte de antrenament.

×
Subiecte în articol: David Popovici bani medalii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close