Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Anglia - Statele Unite 1-1. Englezii nu scapă de coşmarul gafelor de portar

Anglia - Statele Unite 1-1. Englezii nu scapă de coşmarul gafelor de portar

Anglia - Statele Unite 1-1. Englezii nu scapă de coşmarul gafelor de portar
12 Iun 2010   •   23:30

Statele Unite ale Americii au produs prima surpriză a Cupei Mondiale şi au ţinut în şah Anglia, în cel mai frumos meci disputat până acum în Africa de Sud. Responsabil pentru golul americanilor este portarul Robert Green, a cărui gafă a turnat plumb în ghetele colegilor. Partida s-a încheiat cu un rezultat de egalitate care este mană cerească pentru echipa antrenată de Bob Bradley.
44 de ani au trecut de când Anglia a câştigat singura ei Cupă Mondială, iar motivaţia în echipa trimisă de ?Albion? în acest an în Africa de Sud este una imensă. S-a văzut acest lucru încă de la început, iar Anglia a început perfect meciul. Deschiderea scorului a venit încă din minutul 4, când Heskey a primit mingea cu spatele la poartă, a întors la Gerrard iar căpitanul a intrat în careu şi a înscris cu un şut la colţul din dreapta. Delir printre cei 30.000 de englezi din tribunele de la Rustenburg, Anglia începea excelent meciul.
Mult mai limitaţi tehnic, americanii lui Bob Bradley nu s-au lăsat descurajaţi şi au atacat cu fiecare ocazie prin Findley, Donovan şi Dempsey. Statele Unite şi-au arătat colţii ratând mai multe ocazii destul de periculoase. Dezastrul a venit pentru englezi, însă, din propria poartă. Dempsey a şutat slab, de la 25 de metri, dar Robert Green, portarul de la West Ham, a scăpat mingea în poartă. Coşmarul portarilor nu părăsea Anglia.
Repriza a doua a început de la 1-1, iar intenţiile lui Capello s-au putut vedea de la bun început. Englezii au declanşat ofensiva totală, rezultatul fiind cel mai frumos fotbal văzut în această ediţie de Cupă Mondială până acum.
Heskey a putut readuce Anglia în avantaj, scăpând singur cu portarul Howard la capătul unui contraatac din minutul 52, dar nu s-a uitat la poartă şi l-a luat la ţintă pe american. Jozy Altidore a fost aprope de a da lovitura pentru Statele Unite opt minute mai târziu, dar Robert Green şi-a mai spălat din păcate şi i-a respins şutul în bară, salvându-şi echipa.
Ofensiva englezilor a fost totală pe finalul de meci, dar Tim Howard a zburat din bară în bară, respingând şuturile jucătorilor îmbrăcaţi în alb. Echipa Statelor Unite, care a arătat un fotbal bun în Africa de Sud şi în 2009, la Cupa Confederaţiilor, obţine astfel primul punct în Grupa C a Cupei Mondiale chiar împotriva Angliei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Angliei CM2010 Fabio Capello
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close