Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania - Anglia 4-1. Englezii, umiliţi şi eliminaţi de la Cupa Mondială

Germania - Anglia 4-1. Englezii, umiliţi şi eliminaţi de la Cupa Mondială

Germania - Anglia 4-1. Englezii, umiliţi şi eliminaţi de la Cupa Mondială
27 Iun 2010   •   18:48

Tânăra echipă a Germaniei a arătat duminică un joc excelent în faţa Angliei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale. "Panzerele" au trecut peste nefericiţii englezi, 4-1, şi se califică în sferturi, unde vor întâlni Argentina sau Mexic. Englezii ar fi putut reveni, însă, în meci în prima repriză. Arbitrul Larrionda le-a anulat britanicilor un gol perfect valabil la scorul de 1-2.

Presa engleză a vorbit obsedant despre penalty-uri înaintea meciului vedetă al optimilor Cupei Mondiale. Cu toate acestea, meciul nu a părut în nici un moment că ar putea ajunge atât de departe, întrucât nemţii au controlat încă de la început ostilităţile.


Puştiul minune Mesut Ozil ar fi putut marca încă din minutul 5, dar cel care a dus scorul la 1-0 pentru nemţi a fost Miroslav Klose, în minutul 20. Atacantul de origine poloneză a profitat de o degajare lungă a portarului Neuer, la care nu au ajuns Terry şi Upson, şi l-a învins fără emoţii pe David James. Jermaine Defoe a lovit bara pentru englezi în minutul 32, dar tot Germania a fost cea care a marcat pentru 2-0, în acelaşi minute. Klose şi Muller au construit faza, ultimul a pasat la Podolski iar acesta a înscris cu un şut pe jos, la colţul lung, pentru 2-0.


Doar cinci minute mai târziu, Anglia revine în meci şi marchează prin fundaşul central Matthew Upson. Jucătorul de la West Ham a trimis cu capul în plasa porţii lui Neuer centrarea lui Gerrard. Arbitrul uruguayan Larrionda le-a refuzat englezilor în minutul 38 un gol perfect valabil, care ar fi egalat meciul, judecând că mingea lobată de Frank Lampard, care a lovit bara, a picat în afara porţii. Reluările TV au arătat că mingea căzuse după linia porţii.


Repriza a doua a părut să înceapă bine pentru Anglia, iar Lampard a lovit bara dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri. Totul s-a năruit, însă, din acest moment. Pe măsură de englezii s-au aruncat mai mult în atac, Germania a profitat de spaţiile lăsate în apărare de adversari. Bastian Schweinsteigger a scăpat pe contraatac, i-a pasat la momentul perfect lui Muller, iar tânărul a şutat perfect pe lângă James pentru 3-1, în minutul 67.

Trei minute mai târziu, acelaşi atacant al lui Bayern Munchen a mai primis o pasă perfectă de la Mesut Ozil după încă un contraatac ucigător şi a transformat şi de această dată. La scorul de 4-1, meciul era deja terminat, în condiţiile în care "Panzerele" s-au apărat perfect până la final, aşa cum ştiu mai bine - atacând.


Formaţiile de joc:
Germania: 1-Manuel Neuer; 16-Philipp Lahm, 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 20-Jerome Boateng, 13-Thomas Muller, 6-Sami Khedira, 7-Bastian Schweinsteiger, 10-Lukas Podolski, 8-Mesut Ozil, 11-Miroslav Klose
Anglia: 1-David James; 2-Glen Johnson, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 16-James Milner, 4-Steven Gerrard, 8-Frank Lampard, 14-Gareth Barry; 19-Jermain Defoe, 10-Wayne Rooney.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close