Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Bosnia, prima reprezentaţie pe Maracana

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Bosnia, prima reprezentaţie pe Maracana

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Bosnia, prima reprezentaţie pe Maracana
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   17:43

Legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro va găzdui primul meci de la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Nu se putea un loc mai potrivit pentru debutul celui mai valoros jucător al planetei, Lionel Messi, la turneul final.

De la ora 1 (ora României), Argentina, una dintre marile favorite ale competiţiei, va întâlni Bosnia, singura debutantă de la Cupa Mondială din acest an, în primul meci din cadrul grupei F. Poate părea un duel dezechilibrat, dar misiunea sud-americanilor, care aşteaptă un titlu mondial din 1986, nu este deloc una uşoară, împotriva unei echipe care a impresionat în preliminarii şi care se poate baza pe talentul lui Miralem Pjanic sau pe aptitudinile de golgheter ale lui Edin Dzeko.

Cu 28 de goluri marcate până în prezent la Cupa Mondială, meciul dintre Argentina şi Bosnia promite să păstreze trendul de la actuala ediţie, în condiţiile în care ambele echipe au înscris de peste 30 de ori în partidele de calificare, iar cei doi antrenori sunt adepţii jocului de atac. Mai mult decât atât, naţionala "pumelor" a venit la turneul final cu probabil cel mai puternic compartiment ofensiv dintre cele 32 de participante, Alejandro Sabella având de ales dintre Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi sau Rodrigo Palacio, fără a uita de Angel Di Maria.

Totuşi, problemele medicale ale lui Higuain şi Palacio l-au forţat selecţionerul argentinian să schimbe tactica înaintea meciului cu Bosnia, optând pentru o abordare ceva mai prudentă, cu cinci fundaşi, asemănătoare celei folosite de Olanda în faţa Spaniei. De altfel, tehnicianul de 59 de ani şi-a apărat decizia a trece la un nou sistem, oferind chiar exemplul victoriei de senzaţie obţinute de naţionala lui Louis Van Gaal împotriva campioanei mondiale.

Astfel, Argentina va începe cu o pereche ofensivă formată din Messi şi Aguero, susţinută din spate de Di Maria, autorul unor prestaţii excepţionale la Real Madrid în ultimul an. Partida din această noapte este prima ocazie de a-l vedea la lucru pe Messi, căpitanul "pumelor" fiind aşteptat cu interes după probabil cel mai slab sezon al carierei. De asemenea, starul Barcelonei nu a reuşit până acum să impresioneze la Cupa Mondială, unde a marcat un singur gol, în 2006, în meciul cu Serbia&Muntenegru.

De cealaltă parte, Bosnia joacă cel mai important meci din istoria sa şi speră să devină prima echipă care debutează cu o victorie la Cupa Mondială, după Senegal, în 2002. „Munceşti pentru un asemenea moment toată viaţa, sperând să-ţi poţi reprezenta ţara şi echipa naţională. Va fi un moment special pentru mine, pentru colegii mei şi pentru întreaga ţară”, a spus portarul bosniac Asmir Begovic, într-un interviu acordat site-ului FIFA.

Goalkeeperul care evoluează în Premier League, la Stoke City, recunoaşte că echipa sa nu putea avea parte de un "botez" mai dificil, dar crede că numele adversarului şi faptul că partida se va disputa pe Maracana sunt lucruri care le oferă motivaţia necesară lui şi coechipierilor săi.

„Cu siguranţă, este o provocare uriaşă şi abia aşteptăm meciul. Este un vis pentru toată lumea să joace la un turneu important şi nu se putea un debut mai bun decât să jucăm pe Maracana şi împotriva Argentinei. Nu avem nimic de pierdut, este o ocazie fantastică pentru noi”, a declarat Begovic.

În celelalte două meciuri programate duminică, în grupa E, Elveţia va întâlni Ecuador, la Brasilia (ora 19), iar Franţa va juca împotriva naţionalei din Honduras, la Porto Alegre (ora 22).

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close