Antena 3 CNN Sport David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 de către CS Dinamo

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 de către CS Dinamo

Înotătorul David Popovici, medaliat cu aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori şi juniori în probele de 100 m şi 200 m liber, a fost desemnat, marţi, sportivul anului 2022 de către Clubul Sportiv Dinamo.

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 de către CS Dinamo
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    13 Dec 2022   •   21:11

Multiplul campion a fost reprezentat la festivitate de tatăl său, Mihai Popovici, el fiind în aceste zile în Australia acolo unde participă la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne.

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a declarat în cadrul galei că gruparea pe care o conduce este mândră de realizările sportivilor săi în 2022 şi este pregătită să îi sprijine în continuare anul viitor când sunt programate calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Portretul lui David Popovici, pictat pe sala de sport a liceului la care învață

"Ca să rezum în câteva cuvinte anul 2022 o să spun: David Popovici, Ancuţa Bodnar, Iulian Teodosiu, Alin Alexuc, echipa masculină de handbal, echipa de volei masculin. Privind însă în viitor, ne aşteaptă un an greu pentru că urmează calificările la Jocurile Olimpice. Însă mesajul nostru către sportivi este că suntem pregătiţi să îi sprijinim.

Suntem pregătiţi să avem cea mai bună campanie de calificare la Jocurile Olimpice de până acum. Sper ca împreună să ducem România pe culmile performanţei, ca întotdeauna", a afirmat Popa.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că rezultatele din 2022 sunt excepţionale ţinând cont că în acest an o dată "la două zile un sportiv dinamovist a câştigat o medalie pentru România" la competiţiile internaţionale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: David Popovici Clubul Sportiv Dinamo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close