Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Athletic Bilbao şi Atletico Madrid vin la Bucureşti pentru finala Europa League

Athletic Bilbao şi Atletico Madrid vin la Bucureşti pentru finala Europa League

Athletic Bilbao şi Atletico Madrid vin la Bucureşti pentru finala Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    27 Apr 2012   •   10:31

Athletic Bilbao şi Atletico Madrid sunt cele două echipe care se vor lupta pentru cucerirea trofeului Europa League, competiţie a cărei finală se va desfăşura la Bucureşti, pe Naţional Arena, pe data de 9 mai.

Pentru formaţia bască, va fi doar a doua apariţie într-un ultim act dintr-o competiţie continentală, precedenta terminându-se cu un eşec, în 1977, în Cupa UEFA, împotriva lui Juventus.

De cealaltă parte, gruparea din capitala Spaniei se află la a cincea finală europeană, până acum reuşind să câştige de două ori: Cupa Cupelor, în 1962, în faţa Fiorentinei, şi Europa League, în urmă cu doi ani, împotriva englezilor de la Fulham.

Învinsă de Sporting Lisabona în Portugalia cu 2-1, Athletic Bilbao a câştigat manşa secundă cu 3-1, golul decisiv fiind marcat cu două minute înainte de final.

Markel Susaeta a deschis scorul pentru trupa lui Marcelo Bielsa, în minutul 17, însă lusitanii au egalat în finalul primei reprize, graţie reuşitei olandezului Ricky van Wolfswinkel.

Totuşi, bascii au intrat la vestiare în avantaj, în urma golului înscris de Ibai Gomez, pentru ca golgheterul Fernando Llorente să puncteze în minutul 88, pecetluind astfel calificarea echipei sale pentru finala de la Bucureşti.

În cealaltă semifinală, Atletico Madrid pornea cu prima şansă în faţa Valenciei, după ce câştigase în tur cu 4-2 pe teren propriu. Elevii lui Diego Simeone au reuşit să se impună şi pe Mestalla, scor 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Adrian, în minutul 60.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close