Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen îl vrea pe Louis van Gaal ca antrenor

Bayern Munchen îl vrea pe Louis van Gaal ca antrenor

Bayern Munchen îl vrea pe Louis van Gaal ca antrenor
Sursa foto: louis van gaal
02 Mai 2009   •   16:39

Managerul general al lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, a declarat că olandezul Louis van Gaal, campion al Olandei cu AZ Alkmaar, este unul dintre candidaţii la funcţia de antrenor al campioanei en-titre a Germaniei.

"Van Gaal este unul dintre candidaţii la funcţia de antrenor a lui Bayern", a declarat Hoeness în cotidianul Siddeutsche Zeitung, conform căruia, conducătorii echipei bavareze, care luni au încheiat colaborarea de 10 luni cu Jurgen Klinsmann, l-ar fi contactat deja pe Van Gaal, aflat sub contract cu Alkmaar până în 2011.

Recunoscut ca un adept al disciplinei, Van Gaal a pregătit în cariera sa pe Ajax Amsterdan (1991-1997), FC Barcelona (1997-2000 şi 2002-2003), naţionala Olandei (2000-2002) şi pe AZ Alkmaar, din 2005 până în prezent. El a câştigat Liga Campionilor în 1995, cu Ajax.

Conform presei germane, pe lista lui Bayern, în afară de Van Gaal, se mai regăsesc fostul internaţional Matthias Sammer, fostul antrenor al lui Stuttgart, Armin Veh, sau fostul tehnician al lui Real Madrid, Bernd Schuster. Hoennes a anunţat că vor prefera un antrenor vorbitor de limba germană, deoarece "ar fi un handicap enorm să fie folosit un translator".

După încetarea colaborării cu Klinsmann, conducerea lui Bayern l-a numit antrenor interimar, până la finalul sezonului, pe Jupp Heynckes. Cu 5 etape înainte de finalul sezonului, echipa din landul Bavaria se află pe locul 3, la 3 puncte în spatele liderului Wolfsburg.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bayern Munchen Louis van Gaal
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close