Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen l-a demis pe Louis van Gaal din cauza rezultatelor slabe

Bayern Munchen l-a demis pe Louis van Gaal din cauza rezultatelor slabe

Bayern Munchen l-a demis pe Louis van Gaal din cauza rezultatelor slabe
11 Apr 2011   •   10:51

Bayern Munchen a renunţat la serviciile antrenorului Louis van Gaal, după ce rezultatele slabe din ultima vreme au periclitat participarea echipei în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Olandezul urma să îşi încheie mandatul la finalul sezonului, dar conducătorii bavarezi au ţinut o şedinţă de urgenţă după dezamăgitorul rezultat de egalitate, scor 1-1, cu Nurnberg, de sâmbătă, şi au decis să îl înlocuiască imediat. Într-un comunicat oficial postat pe site, clubul a anunţat că decizia a fost luată "în interesul general al clubului".

"Egalul a dus Bayern pe locul patru în Bundesliga, mărind pericolul ca bavarezii să nu îşi atingă obiectivul minim din acest sezon, de a se califica în Liga Campionilor", se mai arată în comunicat.

Van Gaal, în vârstă de 59 de ani, a fost anunţat de demisie după revenirea de la Nurnberg. Asistenţii săi, Frans Hoek, Jos van Dijk şi Max Reckers au fost de asemenea daţi afară. Andries Jonker a fost numit antrenor interimar până la finalul sezonului.

Bayern are nevoie să de unul din primele două locuri pentru a merge direct în grupele Ligii Campionilor sau o calificare de pe locul trei în rundele preliminare.

Antrenorul lui Bayer Leverkusen, Juppp Heynckes, a fost deja anunţat ca antrenor principal pentru Bayern din sezonul viitor. Echipa actuală a lui Heynckes a redus în weekend handicapul faţă de liderul din Dortmund, după 2-1 cu St Pauli, la doar cinci puncte.





×
Subiecte în articol: Bayern Munchen Louis van Gaal Bundesliga
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close