Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen şi-a asigurat prezenţa în Liga Campionilor, după victoria cu 8-1 cu St. Pauli

Bayern Munchen şi-a asigurat prezenţa în Liga Campionilor, după victoria cu 8-1 cu St. Pauli

Bayern Munchen şi-a asigurat prezenţa în Liga Campionilor, după victoria cu 8-1 cu St. Pauli
07 Mai 2011   •   19:38

Bayern Munchen a învins cu scorul de 8-1 pe terenul lui St. Pauli în penultima etapă din Bundesliga şi şi-a asigurat prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, profitând şi de eşecul lui Hannover 96 în deplasarea de la Stuttgart. Victoria bavarezilor pecetluieşte totodată retrogradarea pentru echipa din Hamburg, după numai un an în elită.

 
Mario Gomez şi Daniel Van Buyten au marcat primele goluri pe Millerntor, stabilind rezultatul la pauză. Bayern s-a dezlănţuit în repriza secundă, când Gomez, Robben şi Ribery au înscris fiecare de câte două ori, în timp ce onoarea gazdelor a fost salvată de reuşita lui Eger. 
 
Prin cele trei goluri reuşite împotriva lui St. Pauli, Mario Gomez devine al doilea jucător din istoria Bundesligii care bifează cinci hattrickuri într-un singur sezon, performanţă depăşită doar de legendarul Gerd Muller. Fostul atacant al lui Bayern a înscris 6 hattrickuri în ediţia 1971/72 a campionatului Germaniei.
 
Chiar dacă a pierdut, 1-2 la Stuttgart, Hannover 96 va evolua în sezonul viitor în Europa League, obiectiv atins şi de Mainz, care s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Schalke şi nu mai poate pierde poziţia a cincea la finalul campionatului. Ultima reprezentantă a Germaniei în Europa se va decide după desfăşurarea finalei de Cupă, în care Schalke va întâlni pe Duisburg.
 
Cea de-a doua echipă retrogradată direct se va decide în ultima etapă. Deocamdată, Borussia Monchengladbach urcat pe locul 16, cel care asigură şansa unui baraj de supravieţuire, după victoria de pe teren propriu cu Freiburg (2-0). Pe poziţia a 17-a, care duce în 2.Bundesliga, se află după runda de sâmbătă Eintracht Frankfurt, învinsă acasă de FC Koln (0-2). Cele două echipe sunt despărţite de un singur punct, în hora retrogradării aflându-se şi campioana de acum doi ani, WfL Wolfsburg, care a pierdut meciul cu Kaiserslautern (1-2).
 
În ultima etapă, toate cele trei formaţii care luptă pentru supravieţuire vor evolua în deplasare. Eintracht Frankfurt pare a avea cea mai grea misiune, urmând să întâlnească pe Borussia Dortmund, noua campioană, care a fost învinsă în această rundă de Werder Bremen. Gladbach va juca la Hamburg, în timp ce Wolfsburg se va deplasa pe terenul lui Hoffenheim.
 
Rezultate Bundesliga, etapa a 33-a
 
Schalke - Mainz 1-3
Werder - Dortmund 2-0
Leverkusen - Hamburger SV 1-1
Stuttgart - Hannover 2-1
Wolfsburg - Kaserslautern 1-2
Eintracht - Koln 0-2
Monchengladbach - Freiburg 2-0
Nurnberg - Hoffenheim 1-2
St. Pauli - Bayern 1-8

×
Subiecte în articol: Bundesliga Bayern Munchen Germania
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close