Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Beckenbauer renunţă la preşedinţia clubului Bayern după 30 de ani de conducere

Beckenbauer renunţă la preşedinţia clubului Bayern după 30 de ani de conducere

Beckenbauer renunţă la preşedinţia clubului Bayern după 30 de ani de conducere
Sursa foto: franz beckenbauer
28 Noi 2009   •   17:52

A luat sfârşit o eră de Bayern Munchen. Preşedintele clubului din ultimii 30 de ani, fosta glorie a fotbalului german Franz Beckenbauer, i-a predat ştafeta fostului manager general, Uli Hoeness. Acesta a fost deja acceptat oficial de Consiliul de Administraţie condus de Karl-Heinz Rummeningge, iar bavarezii intră într-o nouă perioadă, fără cel care i-a ghidat spre performanţe greu de egalat.
Cel supranumit "Împăratul", un real monument în forbalul german, Beckenbauer a lăsat cel mai titrat club german pe mâinile lui Uli Hoeness, cel pe care îl consideră un om foarte dăruit grupării bavareze. Beckhenbauer, ajuns la 64 de ani, părăseşte echipa din Munchen într-unul din momentele dificile ale clubului. Bavarezii, deşi au mai câştigat câte un titlu de campioană a Germaniei în ultimii ani, şi-au pierdut din anvergura internă şi europeană, iar una dintre soluţii a fost aducerea ca preşedinte a lui Hoeness, anunţă publicaţia germană Bild.
Emoţiile lui Beckenbauer au ţinut de validarea ca preşedinte a lui Uli Hoeness. Cel pe care l-a crescut, ca lider, la Bayern, a primit totuşi votul de încredere al Consiliului de Administraţie condus de Karl-Heinz Rummeningge. Alegătorii i-au acordat 4.458 de voturi, iar Bayern intră într-o eră în care, cel puţin, va avea asigurată stabilitatea la nivelul conducerii, una dintre condiţiile performanţei.
"În plan financiar am obţinut totul. Acum ne putem concentra asupra rezultatelor sportive. Vrem să devenim din nou clubul care îşi transformă obiectivele în realitate", a declarat noul preşedinte al clubului, conform prosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bayern Munchen
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close