Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Borussia Dortmund a învins pe Bayern Munchen şi se apropie de al doilea titlu consecutiv

Bundesliga: Borussia Dortmund a învins pe Bayern Munchen şi se apropie de al doilea titlu consecutiv

Bundesliga: Borussia Dortmund a învins pe Bayern Munchen şi se apropie de al doilea titlu consecutiv
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Apr 2012   •   11:37

Borussia Dortmund a făcut un pas important spre cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv în Germania, după ce a câştigat cu 1-0 derbyul de pe teren propriu cu Bayern Munchen.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 77 de polonezul Robert Lewandowski, acesta deviind norocos un şut din voleu trimis de de la marginea careului Kevin Grosskreutz.

Într-un final dramatic, bavarezii au ratat şansa de a egala, olandezul Arjen Robben irosind un penalty pe care tot el îl obţinuse şi trimiţând peste poartă din doi metri la o fază în care Subotic a fost aproape de autogol, lovitura sa de cap ducându-se în transversală.

În prelungiri, gazdele şi-ar fi putut dubla avantajul, dar mingea trimisă de Lewandowski a fost oprită de bară să intre în poartă.

Ultimele minute au fost incredibile. Cred că am meritat să câştigăm şi nu am fi putut juca mai bine”, a declarat Jurgen Klopp, antrenorul Borussiei, care are acum şase punct avans în fruntea clasamentului, cu patru etape înainte de finalul sezonului.

Surpriza etapei a fost produsă de Nurnberg, care a învins cu 4-1 pe Schalke, la care marica nu a evoluat. Cu toate acestea, Raul&co. îşi păstrează poziţia a treia în ierarhia din Bundesliga, care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Rezultate Bundesliga, etapa a 30-a: Augsburg - Stuttgart 1-3, Hertha - Freiburg 1-2, Mainz - Koln 4-0, Werder Bremen - Monchengladbach 2-2, Leverkusen - Kaiserlautern 3-1, Borussia Dortmund - Bayern 1-0, Hannover - Wolfsburg 2-0, Hoffenheim - Hamburg 4-0, Nurnberg - Schalke 4-1

Clasament: 1.Dortmund 69p, 2.Bayern 63p, 3.Schalke 57p, 4.Monchengladbach 53p... 16.FC Koln 29p, 17.Hertha 27p, 18.Kaiserslautern 20p.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close