Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Liderul Dortmund pierde în faţa ultimei clasate

Bundesliga: Liderul Dortmund pierde în faţa ultimei clasate

Bundesliga: Liderul Dortmund pierde în faţa ultimei clasate
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2011   •   14:03

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, lucrurile sunt departe de a fi lămurite în Bundesliga. Mai ales după ce distanţa dintre liderul Dortmund şi principala sa urmăritoare, Bayer Leverkusen, s-a redus la numai 5 puncte, iar Bayern Munchen a pierdut din nou poziţia a treia, ultima care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în favoarea celor de la Hannover 96.

 
Surpriza rundei 31 din Germania a fost produsă de Borussia Monchengladbach, care a învins cu 1-0 liderul Borussia Dortmund şi a cedat lanterna roţie a clasamentului celor de la St. Pauli. Unicul gol al partidei de pe Borussia-Park a fost marcat de Idrissou în minutul 35. În ciuda dominării clare a echipei lui Jurgen Klopp, care a avut şi două bare, prin Gotze şi Schmeltzer, rezultatul a rămas neschimbat.
 
Deşi a învins liderul şi a scăpat de ultimul loc, Monchengladbach pare a fi condamnată la retrogradare, mai ales dacă Wolfsburg, ocupanta poziţiei a 16-a, cea care permite disputarea unui baraj de supravieţuire, va câştiga duminică în faţa lui FC Koln pe teren propriu.
 
Înfrângerea liderului le permite celor de la Leverkusen să mai spere la titlu. Bayer a învins acasă cu 2-1 pe Hoffenheim, goluri Kadlec şi Vidal, respectiv Sigurdsson, şi s-a apropiat la numai 5 puncte de Borussia Dortmund. Echipa lui Jupp Heynckes nu are însă un program foarte uşor în ultimele trei etape, urmând să joace în deplasare cu Freiburg şi FC Koln şi pe teren propriu cu Hamburger SV.
 
Bayern Munchen este din nou în afara poziţiilor de Liga Campionilor. Bavarezii nu au reuşit decât o remiză, scor 1-1, pe terenul lui Eintracht Frankfurt şi au fost depăşiţi în clasament de Hannover 96, învingătoare cu 3-1 la Freiburg. Campioana Germaniei a fost condusă după golul lui Rode din minutul 53, egalarea venind cu un minut înainte de final, când Mario Gomez a înscris din penalty.
 
Rezultate Bundesliga, etapa a 31-a
 
Freiburg - Hannover 96 1-3
Schalke - Kaiserslautern 0-1
Leverkusen - Hoffenheim 2-1
Stuttgart - Hamburger SV 3-0
Eintracht - Bayern 1-1
St. Pauli - Werder Bremen 1-3
M'gladbach - Dortmund 1-0

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close