Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cernat şi Ghioane sunt campioni. Dinamo Kiev a luat titlul în Ucraina (VIDEO)

Cernat şi Ghioane sunt campioni. Dinamo Kiev a luat titlul în Ucraina (VIDEO)

Cernat şi Ghioane sunt campioni. Dinamo Kiev a luat titlul în Ucraina (VIDEO)
11 Mai 2009   •   02:08

Dinamo Kiev a obţinut cel de-al 13-lea titlu din 1993, cu trei etape înainte de final, după ce a revenit de două ori pe tabela de marcaj şi a învins Tavria Simferopol cu 3-2, duminică.

Eliminată din semifinalele Cupei UEFA de rivala Şahtior Doneţk, joi, Dinamo s-a răzbunat în campionat, unde avea nevoie de un singur punct pentru a obţine primul titlu sub conducerea tehnicianului rus Iuri Semin. Victoria i-a adus lui Dinamo 70 de puncte din 27 de partide, în timp ce Şahtior, aflată pe locul doi, a acumulat 58 de puncte după ce a învins cu 3-0 pe Metalist Kharkiv. Echipa antrenată de Mircea Lucescu câştigase trei din ultimele patru titluri.

?A fost greu să motivăm jucătorii după eliminarea din Cupa UEFA, dar în acest sezon am câştigat cele mai multe meciuri şi am înscris de mai multe ori ca orice echipă. Suntem fericiţi că ne-am asigurat şi un loc în grupele Ligii Campionilor?, a declarat Semin.



Dinamo, cel mai de succes club de când Ucraina şi-a dobândit independenţa, a mai câştigat 13 titluri şi în Uniunea Sovietică.

Florin Cernat nu a evoluat niciun minut pentru Dinamo Kiev, pe când Tiberiu Ghioane a fost integralist şi a marcat primul gol egalizator, în minutul 55, după ce Tavria deschisese scorul în debutul partidei prin Idahor. Monakov, în minutul 57, a dus Tavria din nou în avantaj, însă Nesmaşnîi (76) şi Aliev (90) au adus victoria pentru echipa din Kiev.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Kiev
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close