Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în faţa Ucrainei la Donetsk

EURO 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în faţa Ucrainei la Donetsk

EURO 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în faţa Ucrainei la Donetsk
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    15 Iun 2012   •   22:01

Două goluri marcate în decurs de trei minute de Jeremy Menez şi Yohan Cabaye au adus victoria Franţei, scor 2-0, în meciul cu Ucraina, disputat la Donetsk, în grupa D a Campionatului European.

 
Partida, programată iniţial la ora 19 (ora României), a fost întreruptă în minutul 5, din cauza unei furtuni puternice, care făcea imposibilă disputarea întâlnirii în cele mai bune condiţii, şi a fost reluată o oră mai târziu, ceea ce a atras după sine şi amânarea cu un sfert de oră a startului ceileilalte confruntări din grupă, Anglia - Suedia.
 
Meciul de pe Donbass Arena a fost, în cea mai mare parte, la discreţia elevilor lui Laurent Blanc, care, după un posibil penalty neacordat la o intervenţie în careu asupra lui Benzema, au reuşit să înscrie prin Menez, însă golul jucătorului lui PSG a fost corect anulat pentru offside.
 
Acelaşi Menez a avut alte două bune oportunităţi de a marca, una dintre ele din situaţie de singur cu portarul, în timp ce gazdele au răspuns doar printr-un şut moale al lui Yarmolenko şi o execuţie spectaculoasă a eroului Shevchenko, însă Lloris a fost la post.
 
În finalul primei reprize, Mexes a fost şi el aproape de gol, dar lovitura sa de cap din interiroul careului, după un corner, a fost respinsă de Pyatov, goalkeeperul lui Shatior intervenind providenţial şi în debutul părţii secunde, din nou în faţa lui Menez.
 
După ce Shevchenko i-a dat emoţii lui Lloris cu un şut din marginea careului, care a ocolit de puţin vinclul, Menez a răzbunat ratările de până atunci şi a deschis scorul în minutul 53, trăgând plasat la colţul scurt, pasa decisivă aparţinându-i lui Karim Benzema.
 
Trei minute mai târziu, atacantul lui Real Madrid a recidivat, oferindu-i un assist de calitate lui Cabaye, iar mijlocaşul naţionalei Franţei s-a descurcat excelent în faţa lui Gusev şi a marcat pentru 2-0.
 
Acelaşi Cabaye putea mări diferenţa de pe tabelă în minutul 65, dar şutul său de la 17 metri a lovit bara porţii lui Pyatov. A fost ultimul moment important al unei partide în care Franţa a bifat primul său succes la un turneu final de Campionat European fără a-i avea pe teren pe marii Michel Platini şi Zinedine Zidane. 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close