Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Spania este prima finalistă, după 4-2 la penaltyuri cu Portugalia

EURO 2012: Spania este prima finalistă, după 4-2 la penaltyuri cu Portugalia

EURO 2012: Spania este prima finalistă, după 4-2 la penaltyuri cu Portugalia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    28 Iun 2012   •   01:17

Spania va juca a treia finală consecutivă a unui turneu final, după ce a câştigat la Donetsk cu 4-2 în faţa Portugaliei, în urma loviturilor de departajare, în prima semifinală a Campionatului European din Polonia şi Ucraina.

La finalul celor 120 de minute de joc, scorul era acelaşi de la începutul meciului, 0-0.

După scăriţa lui Pirlo în sfertul de finală cu Anglia, Sergio Ramos a oferit un alt moment memorabil, înscriind cu o execuţie identică şi revanşându-se astfel pentru ratarea din semifinalele Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Bayern Munchen.

Pentru spanioli au mai înscris Andres Iniesta, Gerard Pique şi Cesc Fabregas, executantul penaltyului decisiv, în timp ce şutul lui Xabi Alonso, cel care a deschis loteria loviturilor de departajare, a fost respins de Rui Patricio.

Portugalia a punctat prin Pepe şi Nani, iar Joao Moutinho şi Bruno Alves au ratat. Cristiano Ronaldo, care era desemnat ultimul executant, nu a mai avut ocazia de a-l înfrunta de la 11 metri pe Iker Casillas, colegul său de la Real Madrid.

Până la drama specifică penaltyurilor, meciul a fost unul slab, cu puţine momente demne de semnalat la cele două porţi. Echipa lui Paulo Bento a fost setată pe închiderea spaţiilor şi contraatac, în timp ce tradiţionalul joc de pase al Spaniei a plictisit şi de această dată în majoritatea timpului.

În aceste condiţii, ocaziile de gol au apărut mai mult întâmplător. Miguel Veloso, execuţie direct din corner, şi Cristiano Ronaldo, şut puţin pe lângă de la 16 metri, au avut cele mai bune şanse pentru Portugalia în prima repriză, în timp ce actualii campioni mondiali şi europeni au trecut pe lângă deschiderea scorului prin Alvaro Arbeloa şi Iniesta, ambii trăgând peste poartă din poziţii favorabile.

Aspectul jocului nu s-a modificat nici după pauză, primul şut pe poartă al partidei venind abia în minutul 67, când Xavi a tras pe centru, iar Rui Patricio a reţinut fără probleme. Cristiano Ronaldo nu a reuşit să-şi confirme faima de bun executant al loviturilor libere, trimiţând peste în câteva rânduri, însă starul portughezilor ar fi putut aduce victoria echipei sale în minutul 90, după un contraatac în superioritate numerică, dar finalizarea sa a fost dezamăgitoare, mingea ajungând în peluza stadionului din Donetsk.

Ocaziile cu adevărat mari au venit în prelungiri, atunci când Rui Patricio a intervenit providenţial în două rânduri, în faţa lui Iniesta şi Jesus Navas, amânând astfel deznodământul întâlnirii pentru loviturile de la 11 metri. Portarul portughezilor s-a remarcat şi acolo, respingând şutul lui Xabi Alonso, însă asta nu a fost suficient pentru ca echipa sa să meargă mai departe.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close