Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Liverpool câştigă spectaculos la Berna. Victorie clară pentru deţinătoarea trofeului

Europa League: Liverpool câştigă spectaculos la Berna. Victorie clară pentru deţinătoarea trofeului

Europa League: Liverpool câştigă spectaculos la Berna. Victorie clară pentru deţinătoarea trofeului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Sep 2012   •   00:31

Young Boys Berna şi Liverpool au oferit meciul serii în prima etapă din grupele Europa League, "cormoranii" impunându-se în Elveţia cu 5-3, la capătul unui duel cu numeroase răsturnări de situaţie.

Englezii au folosit o formulă de echipă cu mulţi jucători tineri, însă aceştia s-au descurcat excelent şi au asigurat primele 3 puncte pentru trupa lui Brendan Rodgers în grupa A.

Oaspeţii au deschis scorul după autogolul lui Ojala, dar elveţienii au egalat prin Nuzzolo, pentru ca Wisdom să stabilească rezultatul la pauză, 2-1 în favoarea lui Liverpool.

În parte a doua, Young Boys a reuşit să treacă în avantaj, graţie golurilor marcate de Ijala şi Zarate, însă Coates şi dubla lui Shelvey au întors scorul în favoarea vizitatorilor.

Deţinătoarea trofeului, Atletico Madrid, a debutat cu dreptul în actuala ediţie a competiţiei, câştigând cu 3-0 la Tel-Aviv, în faţa lui Hapoel, deşi nu l-a avut la dispoziţie pe golgheterul Falcao.

În schimb, învinsa madrilenilor în finala de la Bucureşti, Athletic Bilbao, nu a reuşit să învingă pe teren propriu o altă echipă din Israel, Hapoel Kiryat Shmona, partida de pe San Mames terminându-se la egalitate, scor 1-1.

Francezii de la Bordeaux şi italienii de la Napoli au realizat scorurile serii, cele două echipe impunându-se cu 4-0 în partidele cu Club Brugge, respectiv AIK Stockholm.

Într-unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale primei etape, la Londra, Tottenham şi Lazio au încheiat fără goluri, deşi englezii au înscris de trei ori. De fiecare dată însă, brigada de arbitri din România, cu Ovidiu Haţegan la centru, a anulat reuşitele gazdelor.

Nu au lipsit nici surprizele. Slovenii de la Maribor au câştigat categoric cu Panathinaikos acasă (3-0), germanii de la Monchengladbach nu au obţinut decât o remiză albă în Cipru, 0-0 cu AEL Limassol, în timp ce Inter Milano, cotată printre marile favorite la cucerirea trofeului, a fost ţinută în şah pe teren propriu de ruşii de la Rubin Kazan (2-2).

Rezultate Europa League


Grupa A: Young Boys - Liverpool 3-5, Udinese - Anzhi 1-1

Grupa B: Hapoel Tel-Aviv - Atletico 0-3, Plzen - Academica 3-1

Grupa C: AEL Limassol - Monchengladbach 0-0, Fenerbahce - Marseille 2-2

Grupa D: Maritimo - Newcastle 0-0, Bordeaux - Club Brugge 4-0

Grupa E: Stuttgart - Steaua 2-2, FC Copenhaga - Molde 2-1

Grupa F: Dnipro - Eindhoven 2-0, Napoli - AIK Stockholm 4-0

Grupa G: Genk - Videoton 3-0, Sporting - Basel 0-0

Grupa H: Inter - Rubin Kazan 2-2, Partizan - Neftci 0-0

Grupa I: Lyon - Sparta Praga 2-1, Bilbao - Kiryat Shmona 1-1

Grupa J: Maribor - Panathinaikos 3-0, Tottenham - Lazio 0-0

Grupa K: Rapid Viena - Rosenborg 1-2, Leverkusen - Metalist 0-0

Grupa L: Levante - Helsingborg 1-0, Twente - Hannover 2-2

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close