Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Final de sezon în Bundesliga: Bayern a cucerit titlul după 3-1 la Hertha Berlin

Final de sezon în Bundesliga: Bayern a cucerit titlul după 3-1 la Hertha Berlin

Final de sezon în Bundesliga: Bayern a cucerit titlul după 3-1 la Hertha Berlin
08 Mai 2010   •   20:27

Bayern Munchen şi-a adjudecat titlul în Bundesliga după o victorie cu 3-1 în faţa deja retrogradatei Hertha Berlin, pe stadionul Olimpic, sâmbătă. Elevii lui Louis van Gaal aveau un avans de trei puncte şi 17 goluri în faţa lui Schalke în ultima etapă a sezonului şi au risipit orice fel de emoţie în repriza a doua, când Arjen Robben a semnat o dublă.

Ivica Olic a deschis scorul pentru Bayern - care mai are şi finalele Cupei Germaniei şi Ligii Campionilor de disputat - în minutul 20, ca apoi Gustavo Ramos să egaleze pentru gazde după o oră de joc. Robben, care a jucat excelent la primul lui sezon pe Allianz Arena, a înscris golurile victoriei în minutele 74 şi 87.

Acesta este primul titlu pentru Bayern din 2008, în timp ce Schalke a fost nevoită să se mulţumească cu locul doi şi o calificare directă în grupele Ligii Campionilor, remizând la Mainz, scor 0-0. Werder Bremen a încheiat sezonul pe locul trei şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor.

Clasament:
1. Bayern Munchen
2. Schalke 04
3. Werder Bremen
4. Bayer Leverkusen - calificată în Europa League
5. Borussia Dortmund - calificată în Europa League
6. Vfb Stuttgart - calificată în Europa League

Au retrogradat: Hertha Berlin şi Bochum, în timp ce Nurnberg va juca baraj pentru evitarea retrogradării cu Augsburg, formaţia aflată pe locul trei în 2.Bundesliga.

Au promovat: Kaiserslautern şi, teoretic, St. Pauli (echipa are un avans de trei puncte şi 16 goluri înaintea ultimei etape).

Golgheter: Edin Dzeko - Woflsburg - 22 goluri

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bayern Munchen Bundesliga
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close