Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Victorii controversate pentru Manchester United şi Juventus. Bayern, la primul eşec în campionat

Fotbal în Europa: Victorii controversate pentru Manchester United şi Juventus. Bayern, la primul eşec în campionat

Fotbal în Europa: Victorii controversate pentru Manchester United şi Juventus. Bayern, la primul eşec în campionat
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    29 Oct 2012   •   13:36

Manchester United şi Juventus Torino au obţinut victorii controversate în acest weekend în Premier League, respectiv Serie A, Bayern Munchen a suferit prima înfrângere în campionat, chiar pe teren propriu, în timp ce Atletico Madrid îşi continuă debutul foarte bun de sezon în La Liga.

Marele meci al weekendului în Premier League s-a disputat la Londra, între Chelsea, liderul neînvins, şi Manchester United. Echipa lui Sir Alex Ferguson s-a impus cu 3-2, la capătul unei partide în care arbitrajul a influenţat decisiv rezultatul final.

United a început mai bine şi conducea deja cu 2-0 în minutul 12, după autogolul lui David Luiz şi reuşita lui Robin Van Persie, dar gazdele au revenit spectaculos şi au egalat prin Juan Mata şi Ramires.

Din acel moment şi-a intrat în rol arbitrul Mark Clattenburg, care l-a eliminat uşor pe Torres într-un moment în care londonezii evoluau deja în inferioritate numerică după ce Ivanovic primise corect un cartonaş roşu pentru fault în poziţie de ultim apărător, pentru ca, în minutul 75, Javier Hernandez să înscrie golul victoriei pentru oaspeţi, dintr-o evidentă poziţie de offside, nesemnalizată însă de asistentul de pe acea parte.

În ciuda eşecului, Chelsea continuă să fie pe primul loc în Anglia, însă United şi Manchester City, învingătoare cu 1-0 în faţa lui Swansea, s-au apropiat la doar un punct de trupa lui Roberto Di Matteo.

Tot în etapa a 9-a din Premier League s-a jucat şi derbyul Everton - Liverpool, încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce cormoranii au condus cu 2-0. Şi la acest meci arbitrajul a jucat un rol important în stabilirea deznodământului, oapeţii având un gol anulat incorect pentru offside în prelungiri.

Controverse şi în Serie A, acolo unde Juventus s-a impus cu 1-0 la Catania printr-un gol marcat din offside, după ce, în prima repriză, sicilienii înscriind prin Bergessio, însă reuşita argentinianului fiind anulată eronat de arbitrul assistent.

De altfel, a fost un weekend negru pentru arbitrii din Italia, care au făcut greşeli grave şi decisive la mai multe meciuri, înclusiv la prima victorie a Milanului după trei eşecuri consecutive, 1-0 cu Genoa, dar şi la duelul revelaţiilor acestui sezon, Fiorentina - Lazio, partidă câştigată de formaţia viola cu 2-0.

În Bundesliga, Bayer Leverkusen a întrerupt surprinzător seria de opt victorii consecutive a liderului Bayern în campionat, impunându-se chiar la Munchen cu 2-1, primul succes al "aspirinelor" în Bavaria din 1989.

De pasul greşit al echipei lui Jupp Heynckes a profitat Schalke, care a învins cu 1-0 acasă pe FC Nurnberg şi s-a apropiat la 4 puncte de primul loc. Victorie şi pentru campioana Borussia Dortmund, învingătoare cu 2-0 la Freiburg, însă trupa lui Klopp se află doar pe poziţia a patra, cu 15 puncte, nouă mai puţine decât Bayern.

Cu Radamel Falcao din nou printre marcatori, Atletico Madrid a învins cu 3-1 pe Osasuna şi continuă startul excelent de sezon din La Liga. Deţinătoarea trofeului Europa League este neînvinsă în campionat şi are acelaşi număr de puncte, 25, ca şi FC Barcelona, învingătoare în această etapă cu 5-0 în deplasare, în faţa celor de la Rayo Vallecano.

Tot cu 5-0 şi tot în deplasare a câştigat şi Real Madrid, campioana Spaniei impunându-se duminică seară în faţa lui Real Mallorca.

În Franţa, Adrian Mutu a marcat primul său gol pentru Ajaccio, dar corsicanii au pierdut un avantaj de trei goluri şi au obţinut doar o remiză, scor 4-4, la Lorient. Paris St. Germain, care a învins la Nancy cu 1-0, rămâne lider în Ligue 1, cu trei puncte în faţa celor de la Marseille (un meci mai puţin) şi Toulouse.

În Argentina, în acest weekend, a fost programat marele duel dintre River Plate şi Boca Juniors, prima întâlnire dintre cele două rivale după revenirea în prima ligă a lui River. Pe Estadio Munomental din Buenos Aires, gazdele au avut un avantaj de două goluri, pe care l-au pierdu pe final, astfel că SuperClasico s-a încheiat nedecis, scor 2-2.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close