Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Grupa A. Golgheterul din poarta lui Bayern o elimină pe Juventus din Liga Campionilor. Nemţii bat cu 4-1

Grupa A. Golgheterul din poarta lui Bayern o elimină pe Juventus din Liga Campionilor. Nemţii bat cu 4-1

Grupa A. Golgheterul din poarta lui Bayern o elimină pe Juventus din Liga Campionilor. Nemţii bat cu 4-1
Sursa foto: hans jorg butt
08 Dec 2009   •   23:35

FC Bayern s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor după un 4-1 şocant pe stadionul lui Juventus. Italienii au condus cu 1-0, dar portarul german Butt a înscris dintr-un penalty şi a dat tonul unei reveniri bavareze. Juventus va regreta cu atât mai mult calificarea cu cât, după patru etape, Bayern era eliminată din competiţie în proporţie de 90%.
La un moment dat avea nevoie de o minune pentru a se califica, dar Bayern Munchen a intrat în meciul de la Torino cu calificarea în propriile mâini, condiţionată de o victorie în faţa lui Juventus. Partida a început bine pentru italieni, însă, iar centrarea lui Diego l-a găsit pe Trezeguet la marginea careului, francezul executând frumos un vole pentru 1-0 în minutul 19. Bavarezii au revenit în joc atunci când Caceres l-a pus jos în careu pe Olic, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Executantul penalty-ului a fost portarul Hans-Jorg Butt, care a marcat primul gol în carieră în Liga Campionilor, în mintul 30, iar scorul era 1-1.
Presiunea lui Bayern a continuat, iar minutul 52 a adus golul mult dorit după o lovitură de cap a lui Gomez, respinsă de Buffon, dar reluată la colţul scurt de croatul Olic. Mario Gomez a înlăturat dubiile în privinta calificării în minutul 83, când a dus scorul la 3-1 din apropierea porţii. Scorul a devenit unul care frizează fantasticul în minutul 90+2, când Tymoschuk l-a învins şi el pe Gianluigi Buffon.
Autorul primului gol al lui Bayern, portarul Butt, cel care a dat tonul revenirii bavareze, a înscris în acest meci primul său gol în Liga Campionilor. Cu toate acestea, goalkeeperul este obişnuit cu simţul golului, el înscriind alte 21 de goluri pentru echipele la care a activat, Oldenburg, Hamburg şiLeverkusen.
Maccabi Haifa - Bordeaux 0-1
Cealaltă partidă a etapei în Grupa A a fost o nouă şansă pentru Bordeaux de a arăta de ce este pe primul loc. Francezii au încheiat în stil campania europeană de toamnă, învingând Maccabi cu 1-0, şi încheind grupa cu un punctaj aproape perfect. Singurul gol al partidei a fost marcat de Jussie în minutul 13.
Grupa A
1. Bordeaux - 16p
2. FC Bayern - 10p
3. Juventus - 8p
4. Maccabi Haifa - 0p
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close