Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Hagi, prezentat oficial la Galatasaray. Mutu şi Torje l-ar putea urma pe "Rege"

Hagi, prezentat oficial la Galatasaray. Mutu şi Torje l-ar putea urma pe "Rege"

Hagi, prezentat oficial la Galatasaray. Mutu şi Torje l-ar putea urma pe "Rege"
22 Oct 2010   •   15:44

Gheorghe Hagi se întoarce după cinci ani pe banca tehnică a Galatei, echipă pe care a mai antrenat-o şi între 2003 şi 2005. Regele preia echipa într-un moment dificil. Galatasaray este pe locul 9 în clasament, cu doar 4 victorii în 8 partide disputate, şi urmează să întâlnească etapa viitoare pe Fenerbahce.

"El a jucat atât de multe meciuri cu Fener încât nu cred că l-ar mai impresiona unul, pe bancă. Dar, sigur, ar fi trebuit să ai timp să pregăteşti acest derby", a declarat impresarul Victor Becali, care este convins că revenirea lui Hagi ca antrenor, după o pauză de 3 ani, este un prim pas către o altă revenire: cea de pe banca tehnică a naţionalei.

Sosirea lui Hagi la Galatasaray


Hagi va încasa trei milioane de euro pe perioada cât va antrena pe Galatasaray. Într-un an şi jumătate pe banca Galatei, Regele va câştiga mai puţin decât lua pe un sezon fostul antrenor Rijkaard. "În primul rînd, bine v-am regăsit pe toţi! Îmi face plăcere să vă revăd după atîta timp. Vă mulţumesc vouă, ziariştilor, prezenţa voastră înseamnă mult, înseamnă că am făcut ceva în Turcia, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, în scurta perioadă în care am pregătit Galata. Galata este un club mare, poate cel mai bun din Turcia, un mare club european. Este o mare provocare pentru mine şi o onoare să antrenez Galata. Voi încerca să fac tot ce pot, cât mai bine şi sper să fiu inspirat", a declarat Hagi la conferinţa de presă.

El şi-a trasat şi primul obiectiv, acela de a juca în cupele europene.  "Sper să reuşesc mai multe decât ultima oară, iar în al doilea an îmi doresc să joc în cupele europene. Sper să fiu în faţa voastră şi anul viitor şi să am rezultate bune. Trebuie ca în două zile, eu şi secundul Tugay, să cunoaştem jucătorii şi îmi doresc să fiu inspirat în alegerea primului "11" pentru meciul cu Fener. Suntem Galata şi trebuie să facem totul foarte bine. Vor fi trei puncte puse în joc şi e important să le luăm", a mai spus Hagi.

Hagi, la conferinţa de presă


Ziarele din Turcia zvonesc că odată cu numirea lui Hagi la Galata, mai mulţi jucători români sunt aşteptaţi să sosească la gruparea din Istanbul. Jurnaliştii turci scriu că dinamovistul Gabriel Torje se pregăteşte de o trecere la Galata. De asemenea, alături de Torje, oficialii turci sunt interesaţi de un transfer în iarnă al stelistului Bogdan Stancu.

Italienii anunţă şi ei un transfer în contul lui Hagi. Agenţia Calciomercato scrie că atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, în prezent suspendat pentru dopaj, ar fi avut o discuţie telefonică cu noul tehnician al Galatasaray Istanbul, care i-a cerut jucătorului să se gândească la o posibilă venire din vară la echipa turcă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close