Antena 3 CNN Sport Fotbal extern IFAB a interzis tehnologia în fotbal. Toate deciziile le rămân arbitrilor

IFAB a interzis tehnologia în fotbal. Toate deciziile le rămân arbitrilor

IFAB a interzis tehnologia în fotbal. Toate deciziile le rămân arbitrilor
Sursa foto: poarta
06 Mar 2010   •   19:38

International Football Association Board, IFAB, organismul care decretează regulile din jocul de fotbal, a luat sâmbătă decizia să nu introducă în joc asistenţa video. Membrii IFAB acceptaseră, după mulţi ani în care au ignorat subiectul, să discute acest subiect delicat. Aceasta nu s-a dovedit, însă, suficient pentru a adopta regulile care ar fi permis să se introducă tehnologii care permit să se ştie cu certitudine dacă mingea a intrat sau nu cu totul în poartă.
Întâlnirea, care a avut loc la sediul FIFA de la Zurich, a fost cea de-a 124-a din istoria IFAB. Cei 8 reprezentanţia care decid regulile jocului au discutat dacă este necesar şi fezabil un proiect conform căruia tehnologia să decidă atunci când omul nu poate dacă mingea a trecut sau nu linia porţii. Cu toate că unii dintre membrii consiliului au votat în favoarea acestei măsuri, majoritatea a respins iniţiativa, iar arbitrii îşi păstrează aceeaşi importanţă crucială pe care au avut-o şi până în acest moment.
Consiliul IFAB este compus din opt membri. Patru dintre ei sunt reprezentanţi trimişi de FIFA, iar ceilalţi patru reprezintă cele patru federaţii fotbalistice din Marea Britanie: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA Zurich poarta tehnologie gol
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close