Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Încă un meci nebun în Cupa Ligii Angliei: Chelsea învinge cu 5-4 pe Man. United, după prelungiri

Încă un meci nebun în Cupa Ligii Angliei: Chelsea învinge cu 5-4 pe Man. United, după prelungiri

Încă un meci nebun în Cupa Ligii Angliei: Chelsea învinge cu 5-4 pe Man. United, după prelungiri
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    01 Noi 2012   •   12:09

După rocambolescul Reading - Arsenal 5-7 de marţi, Capital One Cup (Cupa Ligii Angliei) a propus miercuri seară un alt meci nebun. La Londra, Chelsea a obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei după victoria cu 5-4 în faţa lui Manchester United, un succes venit în prelungiri.

Pentru echipa lui Roberto Di Matteo, victoria de miercuri seară reprezintă o mică revanşă, după ce actuala deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor pierduse în weekend pe teren propriu în faţa aceluiaşi adversar, la capătul unui mei cu multe probleme de arbitraj.

Chelsea a fost însă destul de aproape de a pierde şi de această dată, oaspeţii aflându-se de trei ori în avantaj, graţie golurilor marcate de Giggs, Hernandez şi Nani. Londonezii au revenit de fiecare dată, egalând de fiecare dată prin David Luiz, din penalty, Cahill şi Hazard, de asemenea din penalty.

Belgianul a înscris în ultimul minut al timpului regulamentar, trimiţând astfel partida în prelungiri, acolo unde gazdele au trecut în avantaj după golul lui Sturridge, pentru ca Ramires să facă 5-3 şi să decida astfel soarta calificării. În minutul 120, Giggs a redus din diferenţă dintr-un penalty.

Alături de United au mai părăsit competiţia şi Liverpool, 1-3 acasă cu Swansea, şi Tottenham, învinsă în deplasare de Norwich (1-2), deşi a condus cu 1-0.

Programul sferturilor de finală a fost deja stabilit, capul de afiş al acestei faze anunţându-se a fi meciul dintre Leeds United şi Chelsea. celelalte întâlniri vor fi Swansea – Middlesbrough, Norwich – Aston Villa şi Bradford – Arsenal.

În Spania, în Cupa Regelui, cele două echipe din Madrid şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare a competiţiei în urma victoriilor categorice obţinute în deplasare.

Real s-a impus cu 4-1 în faţa celor de la Alcoyano, graţie dublei lui Benzema şi golurilor înscrise de Jose Rodriguez şi Kaka, în timp ce Atletico a învins cu 3-0 pe Real Jaen, Costa, din penalty, Adrian şi Garcia punctând pentru formaţia lui Simeone.

Malaga, echipă care se descurcă excelent în Liga Campionilor, a trecut prin mari emoţii în faţa divizionarei secunde Cacereno, înainte de a câştiga în cele din urmă cu 4-3 pe terenul adversarei sale.

În Franţa, PSG a reuşit să câştige cu 2-0 duelul cu marea rivală Olympique Marseille din Cupa Ligii, Thiago Silva, din penalty, şi Menez fiind autorii golurilor liderului din Ligue 1. În alte meciuri, Lyon a pierdut la Nancy (1-3), iar campioana Montpellier a trecut pe teren propriu de Bordeaux (1-0).

În Cupa Germaniei, Bayern Munchen nu a avut nicio emoţie pe teren propriu cu FC Kaiserslautern, calificându-se în turul următor printr-o victorie convingătoare cu 4-0, graţie dublelor lui Pizarro şi Robben.

Dacă Bayer Leverkusen a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Arminia Bielefeld (3-2), în schimb, Borussia Monchengladbach a părăsit competiţia, fiind învinsă cu 1-0 în deplasare de Fortuna Dusseldorf.

Serie A a fost singurul campionat important al Europei care a programat etapă intermediară la mijlocul acestei săptămâni. Liderul Juventus a câştigat dramatic în faţa Bolognei (2-1) şi a ajuns la 49 de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, în timp ce Inter a profitat de pasul greşit al lui Napoli, 0-1 cu Atalanta, şi a urcat pe locul 2 după victoria cu 3-2 obţinută acasă cu Samdoria.

Sâmbătă este programat marele meci dintre Juventus şi Inter, duel care, în condiţiile în care se vor întâlni primele două clasate, îşi merită mai mult decât oricând titulatura de Derby d'Italia.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close