Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juve-Roma a stârnit valuri de controverse în Serie A. FIGC va cere FIFA să grăbească introducerea tehnologiei video

Juve-Roma a stârnit valuri de controverse în Serie A. FIGC va cere FIFA să grăbească introducerea tehnologiei video

Juve-Roma a stârnit valuri de controverse în Serie A. FIGC va cere FIFA să grăbească introducerea tehnologiei video
06 Oct 2014   •   17:44

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Carlo Tavecchio, a declarat că va cere FIFA să accelereze introducerea tehnologiei care va ajuta arbitri în luarea deciziilor, după scandalul iscat la sfârşitul partidei dintre Juventus şi AS Roma, disputată ieri seară la Torino.

Bianconerii, campionii en-titre din Serie A, au beneficiat în timpul partidei de două penalty-uri dubioase, reuşind astfel să câştige partida cu 3-2 şi să se distanţeze de rivalii din capitală la trei puncte.
Ultimul 11 metri acordat în favoarea celor de la Juventus şi cel care a decis soarta partidei, este bănuit că ar fi pornit dintr-o poziţie de off-side, nesemnalizată anterior.

Citat de ANSA, Tavecchio spune că va fi "promotorul care va cere celor de la FIFA să acccelereze introducerea tehnologiilor electronice de ultimă generaţie, pentru a clarifica situaţiile cele mai dificile din timpul unui meci de fotbal", aşa cum a fost cea de aseară.

În plus, cele două lovituri de pedeapsă ale juventinilor ar fi fost acordate în urma unor infracţiunii comise în afara careului.

Spre deosebire de alte multe sporturi, arbitrii din fotbal nu au posibilitatea regulamentară să folosească înregistrările video în luarea unor decizii dificile şi decisive pentru soarta unei partide.

×
Subiecte în articol: Juventus Torino AS Roma Serie A
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close