Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus a stabilit un nou record de puncte în Serie A. Torinezii pot deveni prima echipă din Italia care obţine peste 100 de puncte într-un sezon

Juventus a stabilit un nou record de puncte în Serie A. Torinezii pot deveni prima echipă din Italia care obţine peste 100 de puncte într-un sezon

Juventus a stabilit un nou record de puncte în Serie A. Torinezii pot deveni prima echipă din Italia care obţine peste 100 de puncte într-un sezon
de M.T.    |    12 Mai 2014   •   10:10

Juventus Torino, care a cucerit din punct de vedere matematic cel de-al treilea titlu consecutiv încă de săptămâna trecută, îşi continuă sezonul remarcabil în Serie A.

În penultima etapă, torinezii au câştigat cu 1-0 pe terenul echipei de pe locul 2, AS Roma, şi au stabilit un nou record de puncte pentru campionatul italian.

Osvaldo, jucător care a evoluat la Roma până vara trecută, a marcat unicul gol al întâlnirii de pe Stadio Olimpico, în ultimul minut al prelungirilor, iar Juventus a ajuns la 99 de puncte în acest sezon.

Precedentul record, 97 de puncte, aparţinea celor de la Inter Milano şi a fost stabilit în sezonul 2006/07, atunci când bianconeri evoluau în Serie B, ca urmare a scandalului Calciopoli.

În cazul în care va reuşi să câştige şi meciul din ultima etapă, împotriva lui Cagliari, pe teren propriu, Juventus va deveni prima echipă din istoria campionatului italian care obţine peste 100 de puncte într-un sezon.

Penultima etapă din Italia a lămurit lucrurile în privinţa retrogradării, Catania, Bologna şi Livorno urmând să joace în liga a doua în stagiunea viitoare.

Livorno a pierdut pe teren propriu cu Fiorentina (0-1) şi va încheia campionatul pe ultimul loc, în timp ce victoria cu 2-1 a Cataniei de la Bologna nu a folosit la nimic, ambele echipe retrogradând, după ce atât Chievo (1-0 cu Cagliari), cât şi Sassuolo (4-2 cu Genoa) au obţinut victorii în etapa a 37-a.

În lupta pentru cupele europene rămâne o singură necunoscută, şi anume echipa care va ocupa locul 6, ultimul care trimite în Europa League. Torino a obţinut doar o remiză acasă cu Parma (1-1) şi a ratat şansa de a obţine matematic clasarea pe această poziţie.

În schimb, Fiorentina şi Inter Milano au încheiat practic sezonul, cele două echipe fiind sigure de locurile ocupate la final, 4, respectiv 5.

×
Subiecte în articol: Juventus Torino Serie A AS Roma
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close