Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Dinamo Kiev, Rangers şi Rosenborg, eliminate

Liga Campionilor: Dinamo Kiev, Rangers şi Rosenborg, eliminate

Liga Campionilor: Dinamo Kiev, Rangers şi Rosenborg, eliminate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   00:14

După ce marţi Panathianikos Atena a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor, miercuri seară a fost rândul altor echipe importante de pe continent să fie eliminate din competiţie şi să ia drumul Europa League.

 
Învinsă pe teren propriu de Rubin Kazan în meciul tur, scor 0-2, Dinamo Kiev a pierdut şi manşa secundă. Dyadyun a deschis scorul pentru ruşi după un sfert de oră de joc, iar Medvedev a făcut 2-0 în minutul 88. Vicecampioana Ucrainei a reuşit să înscrie golul de onoare în această dublă în prelungirile partidei, prin Gusev, care a stabilit astfel rezultatul final.
 
Rosenborg a crezut că poate întoarce în Cehia scorul nefavorabil din tur atunci când Lustig a marcat în finalul primei reprize a meciului cu Viktoria Plzen. Cehii au revenit însă după pauză, prin Bakos şi Kolar, care au înscris de două ori în cinci minute şi au stabilit practic numele echipei calificate mai departe. Campioana Norvegiei a mai avut o răbufnire de orgoliu cu 13 minute înainte de final, când Prica a egalat, însă imediat gazdele au punctat din nou, prin Petrzela, şi a pus capăt definitiv speranţelor nordicilor.
 
Fără Dorin Goian pe teren sau măcar pe banca de rezerve, Glasgow Rangers a avut parte de un meci de coşmar în Suedia. Obligată să învingă după ce a pierdut prima manşă cu Malmo pe teren propriu, scor 0-1, campioana Scoţiei s-a văzut obligată să evolueze în inferioritate numerică încă din minutul 19, după eliminarea lui Whittaker.
 
Chiar şi aşa, scoţienii au egalat rezultatul la general, Jelavic înscriind în minutul 24. Sarcina echipei lui Ally McCoist a devenit şi mai dificilă la mijlocul reprizei secunde, când Bougherra a fost şi el eliminat. Malmo a avut şi ea în cele din urmă un jucător care a primit cartonaşul roşu, Ricardinho, însă chiar şi aşa suedezii au egalat cu 10 minute înainte de final, prin Jiloan Hamad şi s-au calificat în playoff.
 
Ciprioţii de la APOEL Nicosia au produs o altă surpriză, impunându-se cu 2-0 la Bratislava, în faţa lui Slovan, după 0-0 în prima manşă, în timp ce FC Zurich, Maccabi Haifa, Sturm Graz şi RC Genk au obţinut calificarea în cele mai echilibrate dueluri ale turului 3 preliminar.
 
Wisla Cracovia, Dinamo Zagreb şi Benfica şi-au confirmat statutul de favorite după meciurile tur şi s-au calificat fără probleme mai departe.
 
Tragerea la sorţi a partidelor din playoff-ul Ligii Campionilor va avea loc vineri, la Nyon.
 
Rezultate Liga Campionilor, Turul 3 preliminar
 
Rubin Kazan (Rusia) - Dinamo Kiev (Ucraina) 2-1, în tur 2-0
Malmo (Suedia) - Glasgow Rangers (Scoţia) 1-1, în tur 1-0
FC Vaslui (România) - Twente (Olanda) 0-0, în tur 0-2
Slovan Bratislava (Slovacia) - APOEL Nicosia (Cipru) 0-2, în tur 0-0
Viktoria Plzen (Cehia) - Rosenborg (Norvegia) 3-2, în tur 1-0
FC Zurich (Elveţia) - Standard Liege (Belgia) 1-0, în tur 1-1
Wisla Cracovia (Polonia) - Litex Loveci (Bulgaria) 3-1, în tur 2-1
Sturm Graz (Austria) - Zestafoni (Georgia) 1-0, în tur 1-1
Maribor (Slovenia) - Maccabi Haifa (Israel) 1-1, în tur 1-2
Dinamo Zagreb (Croaţia) - HJK Helsinki (Finlanda) 1-0, în tur 2-1
Partizan Belgrad (Serbia) - RC Genk (Belgia) 1-1, în tur 1-2
Trabzonspor (Turcia) - Benfica (Portugalia) 1-1, în tur 0-2

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close