Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Mario Gomez aduce victoria lui Bayern în minutul 90 la Milano

Liga Campionilor: Mario Gomez aduce victoria lui Bayern în minutul 90 la Milano

Liga Campionilor: Mario Gomez aduce victoria lui Bayern în minutul 90 la Milano
23 Feb 2011   •   23:44

Bayern Munchem a învins pe Giuseppe Meazza din Milano cu scorul de 1-0, într-o reeditare a ultimei finale din Liga Campionilor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Mario Gomez în minutul 90.

 
Inter şi Bayern şi-au onorat statutul de finaliste ale ediţiei precedente din Liga Campionilor. Cele două echipe au trecut repede peste perioada de tatonare şi, în chiar primul minut, Ranocchia a ratat o mare ocazie din mijlocul careului bavarez. Trupa lui Van Gaal a preluat iniţiativa, a adus mai mult mingea în apropierea careului lui Julio Cesar, însă primele oportunităţi au apărut doar după şuturile de la distanţă ale lui Luis Gustavo.
 
Dominarea teritorială a lui Bayern a fost aproape de a fi concretizată pe tabelă, dar Ribery, cap în bară, şi Mario Gomez, şut în peluză din poziţie favorabilă, l-au iertat pe goalkeeperul nerazzurrilor. Inter nu putea rămâne datoare şi a echilibrat disputa în finalul reprizei, iar Cambiasso şi Eto'o ar fi putut marca, însă au fost blocaţi incredibil de Kraft. Ultima şansă a unei reprize în care nemţii au avut posesia, iar actuala deţinătoare a trofeului şuturile pe poartă, i-a aparţinut lui Maicon, care a trimis puţin pe lângă din colţul careului mare.
 
Munchenezii au început tare partea a doua, Muller, cap pe lângă din apropiere, şi Robben, şut în bară după o acţiune personală, fiind aproape de deschiderea scorului. Replica actualei campioane a Europei nu a întârziat, Eto'o şi Cambiasso ratând la aceeaşi fază, la care Kraft s-a evidenţiat din nou. Repriza a curs în continuare cu Bayern la conducerea jocului, în timp ce Inter s-a mulţumit să închidă orice spaţiu şi să contraatace periculos ori de câte ori i s-a ivit ocazia.
 
În ultimele 15-20 de minute, Inter a reuşit să echilibreze partida şi chiar să preia iniţiativa pe final. Kharja (79), Thiago Motta (84) şi Eto'o (87) au dat mari emoţii bavarezilor, dar mingea a dat senzaţia că nu vrea să intre în poartă. Şi când se părea că meciul se îndreaptă către un 0-0 care amâna deznodământul calificării pentru retur, Julio Cesar a respins greşit un şut al lui Robben, iar Mario Gomez a îndeplinit o simplă formalitate. Scor final 1-0 pentru Bayern, care porneşte cu prima şansă la accederea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 
 
Manchester United, remiză albă la Marsilia
 
În celălalt meci al serii, Olympique Marseille şi Manchester United au încheiat la egalitate, scor 0-0, un rezultat care îi transformă pe elevii lui Sir Alex Ferguson în favoriţi la calificarea în faza următoare a competiţiei.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close