Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu: "Vreau să îmi închei cariera la Fiorentina". Dar fanii Viola vor ca "bătrânul" român să plece

Mutu: "Vreau să îmi închei cariera la Fiorentina". Dar fanii Viola vor ca "bătrânul" român să plece

Mutu: "Vreau să îmi închei cariera la Fiorentina". Dar fanii Viola vor ca "bătrânul" român să plece
Sursa foto: adrian mutu
03 Iun 2009   •   13:00

La fel cum nimeni nu trăieşte veşnic, nimeni nu joacă fotbal la nesfârşit. Adrian Mutu, cel mai prolific stranier român din ultimii ani, are deja 30 de ani şi se gândeşte la momentul în care va pune ghetele în cui. "Brilianul" vrea ca acel moment să îl prindă la Fiorentina, dar suporterii toscani nu îşi doresc acest lucru, spunând că românul strică atmosfera din vestiar şi îi dictează lui Prandelli în anumite momente ce să facă.
La sfârşitul celui de-al treilea an petrecut la Firenze, Adrian Mutu se declară îndrăgostit de echipa toscană şi de oraşul adoptiv. Internaţionalul român a infirmat categoric zvonurile care îl legau de un transfer la gruparea turcă Galatasaray Istanbul şi a declarat că, dacă nu a plecat la Roma vara trecută îşi doreşte să nu mai plece deloc până când renunţă la viaţa sportivă. Mutu se declară mulţumit de ritmul în care i se vindecă operaţia de la genunchi şi promite că va fi în formă mare la începutul sezonului viitor.
"Mă simt foarte bine şi chirurgul a spus că tot este în regulă. Mai simt unele dureri la genunchi dar voi încerca să depăşesc acest moment în timpul verii. Tot ce îmi doresc este să fiu sănătos. Aş vrea să joc 38 e jocuri şi să marchez 26 de goluri anul viitor, de două ori mai mult decât în acest sezon", a declarat Mutu pentru Corriere dello Sport, informează goal.com
Întrebat dacă este fondată informaţia că Galatasaray îl curtează pentru un transfer în acestă vară, Mutu a negat cu convingere, pe un ton glumeţ:
"O, nu din nou! Am zis deja că visul meu e să îmi închei cariera la Firenze, purtând tricoul Viola", a încheiat Mutu.
Suporterii Fiorentinei nu sunt, însă, de acord cu el. Tot mai multe voci de pe străzile oraşului Firenze îl contestă pe român. Unul dintre motive ar fi că îl preferă în prima echipă pe un jucător cu 11 ani mai tânăr, Jovetic, care dă dovadă de un talent considerabil la cei doar 19 ani ai săi. Caracterul lui Mutu este, de asemenea, criticat de fani. Plecarea atacantului Pazzini, cu care Mutu nu s-a avut bine, este regretată şi acum de fani, care privesc cu neputinţă nenumăratele goluri înscrise de Pazzini la Sampdoria şi se gândesc că vârful de atac a plecat doar din cauza "Briliantului".
Mutu are un caracter foarte dificil, spun fanii, iar vestiarul Fiorentinei resimte din plin acest lucru. Antrenorul Cesare Prandelli face de multe ori ce îi cere Mutu, iar jucătorii sunt inhibaţi de felul său de a fi, atmosfera având de suferit nu de puţine ori. Probabil este, însă, ca oficialii Fiorentinei să nu ţină cont de aceste doleanţe ale publicului şi să îl ţină pe jucător.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close