Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Optimi Champions League: Bayern a scufundat Arsenal la Londra, iar Porto a învins Malaga acasă

Optimi Champions League: Bayern a scufundat Arsenal la Londra, iar Porto a învins Malaga acasă

Optimi Champions League: Bayern a scufundat Arsenal la Londra, iar Porto a învins Malaga acasă
de N.B.    |    20 Feb 2013   •   12:05

Bayern Munchen a reuşit să se impună în primul meci al dublei cu Arsenal Londra, chiar pe terenul englezilor, scor 3-1, rezolvând, în mare parte, problema calificării din acest duel din faza optimilor Champions League.

Toni Kroos şi Thomas Mueller au înscris în prima repriză pentru Bayern, în debutul primei reprize, minutele 7, respectiv 21, şi au redus la tăcere fanii de pe Emirates.

Elevii lui Arsene Wenger au redus din diferenţă după pauză. Fostul atacant al bavarezilor, Lucas Podolski a trimis cu capul în poarta lui Neuer, în minutul 55, la o lovitură de colţ acordată eronat de brigada norvegiană de arbitrii.

Mario Mandzukic a năruit speranţele fanilor englezi la un egal care să le ofere şanse mai mari în retur pentru calificare, restabilind avantajul de două goluri în favoarea celor de la Bayern.

Fluierul de final a venit cu huiduieli pe Emirates, Arsenal fiind depăşită la toate capitolele de adversara de marţi seară şi are o misiune extrem de dificilă pe 13 martie, în Germania. Singura veste bună pentru englezi este faptul că Bastian Schweinsteiger va lipsi meciul retur din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

În cel de-al doilea meci al serii, FC Porto au primit vizita celor de la Malaga, o echipă care a câştigat Grupa C din prima fază a Ligii Campionilor fără nicio înfrângere, deşi a avut adversari ca AC Milan, Zenit Sankt Petersburg sau Anderlecht.

În ciuda rezultatelor din grupe, portughezii au fost cei care au dominat meciul, însă nu au reuşit să înscrie din cauza unei defensive magistral orchestrată de Martin Demichellis şi Sergio Sanchez.

Pentru Porto, cel mai bun om de pe teren a fost Joao Moutinho, singurul care părea capabil să destabilizeze apărarea celor de la Malaga. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 0-0.

După pauză, Porto a continuat să atace, iar combinaţia dintre Alex Sandro şi Moutinho a dat rezultate. Portughezii au înscris unicul gol al meciului într-o fază la care antrenorul Manuel Pellegrini a acuzat o poziţie off-side.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close