Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Pep Guardiola o va antrena pe Bayern Munchen din sezonul următor

Pep Guardiola o va antrena pe Bayern Munchen din sezonul următor

Pep Guardiola o va antrena pe Bayern Munchen din sezonul următor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    16 Ian 2013   •   19:38

Bayern Munchen a învins concurenţa altor mari cluburi europene şi a dat lovitura anului în fotbal, liderul din Bundesliga anunţând miercuri că a ajuns la un acord cu Josep Guardiola ca fostul tehnician al Barcelonei să devină antrenorul bavarezilor din stagiunea următoare.

Înţelegerea dintre Bayern şi Guardiola va fi valabilă până în 2016, munchenezii urmând să fie antrenaţi de Jupp Heynckes (67 de ani) până la finalul acestui sezon.

Decizia celui mai titrat club din Germania de a-l angaja pe Guardiola a fost determinată de faptul că Heynckes a hotărât să se retragă la sfârşitul stagiunii.

„Trebuie să arătăm înţelegere faţă de decizia lui Jupp Heynckes, atât ca club, cât şi ca prieteni şi trebuie să o acceptăm şi să o respectăm”, a declarat preşedintele celor de la Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, citat de site-ul oficial al grupării bavareze.

„Suntem încântaţi că am reuşit să-l convingem pe Pep Guardiola, care a fost urmărit şi contactat de mai multe cluburi de prestigiu. Pep Guardiola este unul dintre cei mai de succes antrenori din lume şi aşteptăm cu nerăbdare să începem parteneriatul cu el din 31 iulie”, a mai precizat Rummenigge.

Pep Guardiola (41 de ani) s-a despărţit în vară de FC Barcelona, echipă pe care a pregătit-o din 2008 şi alături de care a cucerit 14 trofee, printre care două Ligi ale Campionilor şi trei titluri ale Spaniei.

Încă din momentul în care a întrerupt colaborarea cu echipa catalană, presa internaţională a discutat despre o posibilă nouă destinaţie, în ciuda faptului că tehnicianul declarase că va lua un an de pauză înainte de a reveni în fotbal.

Cea mai probabilă dintre acestea părea să fie Premier League, acolo unde Manchester City şi Chelsea Londra erau cele mai interesate să-şi asigure serviciile lui Guardiola.

S-a vorbit, de asemenea, despre oferte ale federaţiilor din Qatar sau Brazilia, pentru preluarea naţionalelor din respectivele ţări, iar preşedintele celor de la AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat în mai multe rânduri că i-ar plăcea să-l aducă în Italia pe antrenorul cu cele mai multe trofee din istoria Barcelonei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close