Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Petrolul a învins pe Swansea cu 2-1, dar a ratat calificarea în grupele Europa League

Petrolul a învins pe Swansea cu 2-1, dar a ratat calificarea în grupele Europa League

Petrolul a învins pe Swansea cu 2-1, dar a ratat calificarea în grupele Europa League
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   23:01

Petrolul Ploieşti a părăsit Europa League, deşi a reuşit să câştige returul cu Swansea disputat pe teren propriu, scor 2-1.

Echipa antrenată de Cosmin Contra nu a putut întoarce rezultatul din tur (1-5), dar a făcut un meci excelent în faşa propriilor fani şi a obţinut o victorie care putea fi şi mai clară.

În ciuda numărului mare de ocazii, toate golurile partidei s-au marcat în ultimele 20 de minute.

Scorul a fost deschis în minutul 73 de Prisco, mijlocaşul camerunez învingându-l pe Tremmel după ce a păcălit pasul la offside al apărării galeze.

Echipa care a încheiat pe locul 9 în Premier League în ultimul sezon a egalat după un minut, prin Lamah, dar prahovenii au preluat din nou conducerea în minutul 83, graţie golului marcat de Hamza, şi nu au mai cedat-o până la final.

La fel ca şi Astra, eliminată tot joi de Maccabi Haifa, Petrolul părăseşte competiţia cu o singură înfrângere, cea suferită în prima manşă a playoff-ului, dar cu un bilanţ pozitiv.

Petrolul i-a eliminat pe feroezii de la Vikingur prin două succese clare (3-0 şi 4-0), apoi a trecut de olandezii de la Vitesse, cu o remiză acasă (1-1) şi o victorie în deplasare (2-1).

Atât Astra, cât şi Petrolul mai au o mică şansă de a fi prezente în grupele Europa League. Vineri, UEFA va decide echipa care o va înlocui pe Fenerbahce, exclusă din cupele europene din cauza implicării în meciuri trucate, printr-o tragere la sorţi la care vor participa toate formaţiile eliminate în playoff.

St. Etienne, eliminată. Meci întrerupt în Olanda

Echipa la care este legitimat Bănel Nicoliţă, St. Etienne, a fost eliminată surprinzător de danezii de la Esbjerg, care au câştigat şi returul din Franţa, scor 1-0, după ce s-au impus pe teren propriu cu 4-3.

Un alt nume care părăseşte prematur competiţia este Udinese, formaţia italiană reuşind doar o remiză în Cehia cu Slovan Liberec, scor 1-1, rezultat insuficient pentru calificare, în condiţiile în care cehii câştigaseră cu 3-1 în prima manşă.

În grupele Europa League vor fi însă prezenţi moldovenii de la FC Sheriff, care au trecut cu scorul general de 3-2 de sârbii de la Vojvodina, şi turcii de la Besiktas, care au reuşit să se impună cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui Tromso, după ce fuseseră învinşi în Norvegia cu 2-1.

O altă formaţie din Turcia a făcut pasul spre grupe este Trabzonspor, care a câştigat cu 3-1 în faţa albanezilor de la FK Kukesi (2-0 în tur).

Seară bună şi pentru echipele din Belgia, Zulte Waregem şi Genk mergând mai departe după ce le-au eliminat pe APOEL Nicosia, respectiv FH Hafnarfjordur.

Probleme în Olanda, acolo unde meciul dintre AZ Alkmaar şi Atromitos a fost oprit în minutul 60, la scorul de 1-0 în favoarea grecilor (3-1 pentru olandezi în tur) din cauza unui incendiu izbucnit pe stadion în urma unor probleme tehnice la instalaţiile arenei. Partida se va relua vineri.

Rezultate Europa League, Playoff


Petrolul (România) - Swansea (Anglia) 2-1, în tur 1-5
Trabzonspor (Turcia) - FK Kukesi (Albania) 3-1, în tur 2-0
St. Etienne (Franţa) - Esbjerg (Danemarca) 0-1, în tur 3-4
Slovan Liberec (Cehia) - Udinese (Italia) 1-1, în tur 3-1
Sheriff (Moldova) - Vojvodina (Serbia) 2-1, în tur 1-1
AZ Alkmaar (Olanda) - Atromitos (Grecia) 0-1 meci suspendat, în tur 3-1
APOEL (Cipru) - Zulte Waregem (Belgia) 1-2, în tur 1-1
Besiktas
(Turcia) - Tromso (Norvegia) 2-0, în tur 1-2
Genk (Belgia) - FH Hafnarfjordur (Islanda) 5-2, în tur 2-0

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close