Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rijkaard pleacă, Fatih Terim şochează şi refuză: Se duce Hagi la Galatasaray?

Rijkaard pleacă, Fatih Terim şochează şi refuză: Se duce Hagi la Galatasaray?

Rijkaard pleacă, Fatih Terim şochează şi refuză: Se duce Hagi la Galatasaray?
20 Oct 2010   •   16:46

Echipa de fotbal Galatasaray Istanbul a decis să renunţe la serviciile antrenorului Frank Rijkaard, de care s-a despărţit pe cale amiabilă, a anunţat miercuri clubul turc. Olandezul, care a părăsit Barcelona în vara lui 2008, a fost numit succesor al lui Bulent Korkmaz pe doi ani, în 2009, şi a condus gruparea din Istanbul către un loc trei în sezoul trecut.

Deşi mai avea un an de contract, Galatasaray a anunţat că "Începând din 20 octombrie, antrenorul Frank Rijkaard şi secundul Johan Neeskens au părăsit clubul de comun acord".

Galatasaray a avut un start slab de sezon, fanii cerând demisia lui Rijkaard după a doua înfrângere consecutivă în campionat, scor 2-4, pe teren propriu, cu Ankaragucu. Galata are în prezent doar 12 puncte după opt etape şi a ratat de asemenea calificarea în grupele Europa League, după o dublă-manşă cu Karpaty Lviv.

Turcii avea deja pregătite câteva variante pentru înlocuirea lui Frank Rijkaard, iar presa de la Istanbul anunţa dimineaţă că Fatih Terim s-a înţeles în toate privinţele cu conducerea clubului şi că va conduce prima şedinţă de pregătire la ora 17:30. Chiar însă când se pregăteau să anunţe oficial că Fatih Terim este noul antrenor, oficialii turci au primit un şoc: Terim, care a mai antrenat Galatasaray în perioadele 1996-2000 şi 2002-2004, a refuzat clubul din motive familiale.

Cotidianul Sabah notase, marţi, că Galatasaray s-a înţeles într-o proporţie foarte mare cu românul Gheorghe Hagi pentru postul de antrenor principal. Astfel că, după refuzul lui Fatih Terim, fostul internaţional român ar putea reveni pe banca galben-roşilor.

×
Subiecte în articol: Galatasaray Istanbul Gheorghe Hagi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close