Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ti-a expirat timpul, Jurgen! Klinsmann, demis de la cârma echipei Bayern Munchen (FOTO)

Ti-a expirat timpul, Jurgen! Klinsmann, demis de la cârma echipei Bayern Munchen (FOTO)

Ti-a expirat timpul, Jurgen! Klinsmann, demis de la cârma echipei Bayern Munchen (FOTO)
27 Apr 2009   •   14:46

Deşi Bayern Munchen se află la doar trei puncte de liderul clasamentului din Bundesliga, Wfl Wolfsburg, cu cinci etape înainte de final, lui Jurgen Klinsmann i-a expirat timpul pe care l-a avut la dispoziţie să redreseze echipa. Sâmbătă, având şansa să revină pe primul loc în clasament, campioana en-titre Bayern a fost învinsă, scor 0-1, de Schalke 04 şi a căzut pe locul trei în Bundesliga.

În urma acestui rezultat, Bayern l-a demis pe antrenorul Jurgen Klinsmann, aflat în funcţie din iulie 2008. Potrivit publicaţiei Bild, Klinsmann va fi înlocuit până la finalul sezonului de Jupp Heynckes, în vârstă de 63 de ani, fost antrenor la Bayern în perioada 1987-1992 şi fără post din ianuarie 2007.

Golul care l-a demis pe Klinsmann


Toate au mers prost pentru Klinsmann în ultima săptămână şi nici măcar măicuţele prezente pe Allianz Arena nu l-au ferit de o răstignire. La finalul partidei cu Schalke, cei 69.000 de fani prezenţi la meci i-au strigat "Klinsmann, afară", aproximativ acelaşi lucru pe care i l-a spus şi o instanţă judecătorească săptămâna trecută.



Klinsmann deschisese un proces de 130.000 de dolari împotriva ziarului german Die Tageszeitung, care l-a înfăţişat drept Iisus crucificat pe prima pagină a numărului de Paşte, după ce Bayern a fost călcată în picioare, scor 1-5, de Wolfsburg şi Barcelona, scor 0-4. Imaginea era acompaniată de titlul "Always Look on the Bright Side of Life" (Priveşte mereu partea bună a lucrurilor), titlul unei melodii cântate de un grup de persoane crucificate în filmul "Life of Brian" din 1979, al grupului Monty Python.



Avocaţii lui Klinsmann au spus că respectiva caricatură i-a afectat "profund şi masiv" imaginea antrenorului, dar un tribunal din Munchen a închis rapid cazul. "Această imagine va fi clasificată drept o satiră sau, mai specific, o caricatură. Nu a fost o crucificare reală, ci declinul profesional al reclamantului a fost reprezentat într-un mod simbolic", a explicat judecătorul.

Always look on the bright side of life


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bayern Munchen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close