Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Van Gaal: "Când Mourinho îmi era secund, l-am lăsat că conducă meciuri. Este foarte bun"

Van Gaal: "Când Mourinho îmi era secund, l-am lăsat că conducă meciuri. Este foarte bun"

Van Gaal: "Când Mourinho îmi era secund, l-am lăsat că conducă meciuri. Este foarte bun"
Sursa foto: louis van gaal
21 Mai 2010   •   21:52

Tehnicianul lui Bayern Munchen este un mare admirator al calităţilor fostului său secund de la Barcelona, Jose Mourinho. Olandezul adversar acum al lui Mourinho în finala Ligii Campionilor de la Madrid, îl consideră pe portughez drept cel mai bun antrenor al generaţiei sale. Van Gaal nu l-a scutit, însă, pe "The Special One" de o atenţionare subtilă, spunând că jucătorii câştigă meciurile, nu antrenorii.
"Pe Jose Mourinho l-a întâlnit prima dată când Bobby Robson era antrenor la FC Barcelona. În timpul acelei întâlniri, el a demonstrat cine este şi apoi am lucrat împreună trei ani. După un an, ar fi trebuit să plece, însă a rămas. Era un antrenor secund excelent, el se ocupa de toate analizele şi studia toţi adversarii. Chiar l-am lăsat să conducă anumite meciuri, pentru că eram convins că are calităţi speciale. Ştiam că într-o zi va deveni un antrenor mare, aşa cum s-a şi întâmplat. Era şi atunci un bun tehnician, iar acum este unul dintre cei mai buni din lume. Nu cred că sunt mulţi antrenori care pot să elogieze astfel un alt tehnician", a declarat Van Gaal, într-o conferinţă de presă ţinută la Madrid.

Batavul l-a criticat, totuşi, pe Mourinho pentru stilul defensiv, spunând că el preferă în orice moment să atace decât să se apere.
"Filozofia mea este să atac întotdeauna, să evoluez în suprafaţa de joc a adversarului. Mourinho este puţin mai defensiv, dar are jucători care pot face diferenţa într-un meci. Însă eu nu cred că antrenorii sunt cei care decid un meci, ci jucătorii", a spus Van Gaal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close