Antena 3 CNN Sport Gabriela Ruse a câştigat la Hamburg primul ei turneu de tenis profesionist din carieră

Gabriela Ruse a câştigat la Hamburg primul ei turneu de tenis profesionist din carieră

Gabriela Ruse (198 WTA) a câștigat astăzi proba de simplu a turneului de tenis feminin WTA 250 de la Hamburg, învingând în finală pe jucătoarea germană Andrea Petkovic (130 WTA).

Gabriela Ruse a câştigat la Hamburg primul ei turneu de tenis profesionist din carieră
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    11 Iul 2021   •   16:39

Pentru Gabriela Ruse (23 ani) este cel mai important rezultat al carierei.

În finala de duminică, Gabriela Ruse s-a impus în două seturi, cu 7-6 (6), 6-4, la capătul unui meci ce a durat două ore și și 11 minute.

În drumul ei spre finală, Ruse a eliminat favoritele numărul 6 (Teichmann), 4 (Collins) și 1 (Yastremska).

În primul set, jucătoarea română a fost condusă în tiebreak până la 5-6 și minge de set pentru Petkovic, care a evoluat în fața propriilor fani.

Acesta a fost momentul psihologic al meciului, românca reușind de aici să câștige trei puncte la rând, din care două pe serviciul nemţoaicei, notează Mediafax.

Ruse a mai trecut printr-un moment dificil în debutul setului secund, când a pierdut două game-uri pe propriul serviciu, fiind condusă cu 0-3. Din acest moment Ruse a servit mult ai bine, a preluat conducerea cu 4-3 și a închis meciul la 6-4, realizând 3 break-uri.

Pentru câștigarea turneului de la Hamburg, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 23.548 euro și 240 puncte WTA, care îi vor asigura accederea până pe locul 133 în clasamentul mondial, cu un salt de 65 de locuri.

×
Subiecte în articol: Gabriela Ruse Hamburg WTA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close