Antena 3 CNN Sport Off Sport Echipei feminine de spadă a României i s-a cântat „Trei culori” la Sheffield. Fetele au coborât de pe podium

Echipei feminine de spadă a României i s-a cântat „Trei culori” la Sheffield. Fetele au coborât de pe podium

Echipei feminine de spadă a României i s-a cântat „Trei culori” la Sheffield. Fetele au coborât de pe podium
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
20 Iul 2011   •   16:51

Gafă de proporţii a organizatorilor Campionatelor Europene de scrimă care se desfăşoară la Sheffield. La festivitatea de premiere a probei femine de spadă, la care echipa României a cucerit medalia de aur, de la staţia de amplificare a sălii s-a auzit fostul imn, „Trei culori”, în loc de „Deşteaptă-te române”.

 
La îndemnul Anei Maria Brânză, componentele echipei României au coborât de pe podium în semn de protest şi au refuzat să participe la şedinţa foto de la finalul festivităţii.
 
După scurtul moment de uluială a spectatorilor, care nu înţelegeau ce se întâmplă, organizatorii au pus imnul corect, iar echipa României a revenit pe podium. Totuşi, „Deşteaptă-te române” s-a auzit pentru doar 20 de secunde, ceea ce a determinat-o pe Ana Maria Brânză să facă semne dezaprobatoare la adresa gazdelor, care la final şi-au cerut scuze pentru gafa comisă.
 
Echipa feminină de spadă a României, formată din Simona Alexandru, Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Sheffield, după ce a învins Rusia în finala de marţi cu scorul de 45-31.
 

×
Subiecte în articol: spada România
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close