Antena 3 CNN Sport Off Sport Selecţionerul Italiei îşi doreşte un amical cu Argentina în onoarea noului Papă

Selecţionerul Italiei îşi doreşte un amical cu Argentina în onoarea noului Papă

Selecţionerul Italiei îşi doreşte un amical cu Argentina în onoarea noului Papă
de M.T.    |    27 Mar 2013   •   22:53

Un meci amical între Italia lui Mario Balotelli şi Argentina lui Lionel Messi, care să fie dedicat noului Papă. Aceasta este dorinţa lui Cesare Prandelli, selecţionerul vicecampioanei europene.

„Am jucat meciuri amicale cu toate marile echipe ale lumii, mai puţin Argentina. Dacă se poate aranja o asemenea întâlnire, ar fi frumos să fim primiţi într-o audienţă la Papa Francisc, care vine din Buenos Aires şi iubeşte fotbalul”, a declarat Prandelli, la o zi după ce Italia s-a impus cu 2-0 în Malta, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„Nu-mi pot imagine ceva mai bun decât ca ambele echipe să plece împreună de la audienţă spre stadion, în acelai autobuz”, a mai spus fostul antrenor al lui Adrian Mutu de la Fiorentina.

În cazul în care un asemenea meci va avea loc, el s-ar putea disputa pe Stadio Olimpico din Roma, foarte aproape de Vatican. Nu s-a discutat nimic concret în acest sens, însă naţionala Italiei are o dată liberă în calendar în luna august a acestui an.

Şi precedentul amical dintre Italia şi Argentina, disputat în 2001 şi câştigat d sud-americani cu 2-1, s-a desfăşurat tot în capitala Italiei.

Anterior, ultima partidă dintre cele două echipe a fost cea din semifinalele Cupei Mondiale din 1990, când Argentina, cu Maradona în echipă, s-a calificat chiar la Napoli în urma loviturilor de la 11 metri.

Papa Francisc este un cunoscut iubitor al fotbalului şi un fan înfocat al celor de la San Lorenzo.


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close