Antena 3 CNN Sport Off Sport Vorbe Grele: Gabriela Szabo, omul din spatele performanţelor de aur

Vorbe Grele: Gabriela Szabo, omul din spatele performanţelor de aur

Vorbe Grele: Gabriela Szabo, omul din spatele performanţelor de aur
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    15 Mar 2013   •   22:22

Gabriela Szabo a ridicat tricolorul pe podiumul multor competiţii internaţionale. Medaliile de aur pe care le-a câştigat sportiva pentru România strălucesc în continuare, iar campioana noastră şi-a mutat eforturile de pe pista de alergare în birourile Guvernului pe post de consilier în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Născută pe 14 noiembrie 1975, soarta a făcut ca Gabriela să fie observată la un cros şcolar de cel care i-a devenit antrenor şi soţ, Zsolt Gyongyossy.

Sub îndrumarea lui, Gabriela Szabo a avut o carieră ilustră, cu peste 20 de medalii de au în competiţii naţionale şi internaţionale. Culminând cu titlul olimpic de la Sydney din 2000, Gabriela a fost motivată de dorinţa de a câştiga oriunde s-a dus.

"Nu mi-a plăcut să pierd niciodată. Pentru mine, locul al doilea era ca şi cum aş fi abandonat cursa. Chiar dacă ieşeam pe locul al doilea cu un timp foarte bun, pentru mine nu însemna nimic, pentru că nu puteam să pierd. Faptul că ieşeam pe locul al doilea mă ambiţiona atât de tare încât la a doua cursă trebuia să câştig", declara Gabi Szabo.

×
Subiecte în articol: Gabriela Szabo victor ciutacu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close