Antena 3 CNN Sport Sorin Oprescu, despre organizarea finalei Europa League: Suntem gata. Nu am nicio emoţie

Sorin Oprescu, despre organizarea finalei Europa League: Suntem gata. Nu am nicio emoţie

Sorin Oprescu, despre organizarea finalei Europa League: Suntem gata. Nu am nicio emoţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Mai 2012   •   15:23

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că suporterii care vor veni în România pentru Finala UEFA Europa League vor fi conduşi de la aeroport pe trasee diferite şi că autorităţile au luat toate măsurile, astfel încât nu are emoţii şi îşi doreşte un spectacol fotbalistic.
   
Sorin Oprescu a spus, duminică, după comandamentul privind organizarea Finalei UEFA Europa League, că municipalitatea este pregătită pentru evenimentul din 9 mai, toate măsurile au fost luate, nerămânând decât monitorizarea pentru a se asigura că lucrurile se întâmplă aşa cum au fost stabilite.
   
"Suntem gata, suntem în poziţie de start (...) nu am nicio emoţie, sunt oameni serioşi care îşi fac de o viaţă meseria, mai ales în cadrul unor evenimente internaţionale de genul acesta. Eu sper din tot sufletul să existe spectacol fotbalistic, să existe distracţie şi să se simtă bine toţi cei care vin, inclusiv bucureştenii", a precizat Sorin Oprescu.
   
Edilul şef al Capitalei a mai spus că suporterii vor fi preluaţi de la aeroport şi conduşi către zonele de distracţie, iar de aici către stadion, pe trasee separate pentru fanii fiecărei echipe.
   
Oprescu a mai spus că suporterii spanioli vor primi pliante cu harta Bucureştiului şi cu numerele de urgenţă la care pot apela, iar la stadion vor exista mai multe intrări, în funcţie de bilete.
   
Edilul Capitalei a solicitat iluminarea suplimentară a Bulevardului Basarabiei, unde este una dintre intrările în stadion, precizând că din cauza faptului că au înfrunzit copacii, lumina în zonă este foarte slabă. Totodată, Oprescu a cerut să se verifice dacă celelalte străzi din zonă sunt iluminate corespunzător.
   
"Să se mărească puterea iluminatului, să vedem şi noi ceva, să nu mergem în patru labe, această măsură poate să se facă şi temporar", a spus primarul general.
   
Sorin Oprescu a precizat că toate spaţiile de cazare şi cele de alimentaţie publică sunt verificate de Direcţia de Sănătate Publică şi de către inspectorii Primăriei Capitalei, pentru a nu avea "surprize neplăcute" privind alimentaţia publică.
   
Organizarea la Bucureşti a Ligii Europa va genera între 30 şi 40 de mii de turişti şi va aduce încasări de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului şi alimentaţiei publice, potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.
   
Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.
   
Autorităţile Capitalei vor organiza pentru supoterii două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.
   
În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.
   
În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, "precum şi o zonă gastronomică". Zonele vor fi delimitate şi vor avea apă potabilă şi toalete ecologice.
   
În 9 mai vor circula cu mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.
   
Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close