Antena 3 CNN Sport UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României
Sursa foto: gsp.ro
15 Iun 2015   •   18:22

UEFA a anunțat luni că a deschis o procedură disciplinară împotriva Federației Române de Fotbal (FRF) și a celei nord-irlandeze (IFA), după incidentele ce au avut loc la meciul de sâmbătă dintre cele două reprezentative (0-0), disputat la Belfast în Grupa F a preliminariilor EURO 2016, transmite Agepres.
În cazul Federației Române, UEFA a deschis o procedură din cauza bannerelor ilegale și a incidentelor produse de spectatori.În cazul IFA, procedura a fost deschisă pentru aprinderea și/sau aruncarea de fumigene și de diverse obiecte.Cazurile vor fi analizate de comisia de disciplină a UEFA pe data de 16 iulie.

Comisia de Etică și Disciplină UEFA a sancționat recent FRF pentru incidentele produse la meciul România — Insulele Feroe (1-0), disputat în luna martie, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești. FRF a fost amendată cu suma de 10.000 de euro pentru aprinderea de către suporteri a torțelor și petardelor și aruncarea lor spre teren.

De asemenea, FRF a fost acuzată și de comportament rasist al fanilor, fiind obligată de forul european ca la următorul meci organizat pe propriul stadion în competițiile organizate de UEFA, mai exact din preliminariile EURO 2016, să închidă un sector sau mai multe care să însumeze cel puțin 5.000 de locuri.

Următorul meci al echipei noastre în preliminariile EURO 2016 va avea loc pe 4 septembrie, cu Ungaria, la Budapesta, iar următorul de pe teren propriu va avea loc pe 7 septembrie, cu Grecia, potrivit Agepres. 

×
Subiecte în articol: UEFA FRF
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close