Antena 3 CNN Timp liber Turism Ministrul Turismului anunță un nou program de promovare turistică a României | 409.000 de euro vor fi cheltuiți doar pentru realizarea unui site

Ministrul Turismului anunță un nou program de promovare turistică a României | 409.000 de euro vor fi cheltuiți doar pentru realizarea unui site

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat marți un nou program de promovare turistică, care va costa în total 1,5 milioane de euro. Banii se vor duce la o agenție de publicitate, la influenceri, media online și televiziunile din Germania și Marea Britanie.

Ministrul Turismului anunță un nou program de promovare turistică a României | 409.000 de euro vor fi cheltuiți doar pentru realizarea unui site
Sursa foto: Facebook | Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului
de Ioana Mircea    |    30 Aug 2022   •   18:57

Un nou program de promovare turistică a României, în valoare de 1,5 milioane euro, a fost anunțat marți de Ministrul Antreprenoriatului și Turismului Daniel Cadariu a anunțat marți.

Acesta a menționat că aproape o treime din sumă, respectiv 409.000 euro, vor fi folosiți doar pentru dezvoltarea unui site de promovare.

Prin intermediul unei agenții de publicitate vor fi angajați influenceri care să promoveze călătoriile în România britanicilor și germanilor. Pentru asta, bugetul alocat este de 250.000 de euro.

Turismul românesc va fi promovat cu 627.000 de euro la televiziunile și media online din Germania și Marea Britanie, care furnizează cei mai mulți turiști străini în România.

Pentru promovare internă vor fi alocați 200.000 de euro. Ministrul a avansat și ideea refolosirii brandului turistic național, măsură asupra căreia se vor pronunța ministerul și reprezentanții industriei de resort. El a spus că brandul turistic ar putea fi îmbunătățit sau schimbat, potrivit Mediafax.

Amintim că frunza din brandul de turism al României a costat 900.000 de euro în timpul mandatului Elenei Udrea la șefia Ministerului Turismului, în 2010, deși mai multe publicații au spus că putea fi achiziționată doar cu 250 de euro. În total, în acea campanie s-au folosit 20 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: ministrul turismului
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close