Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Legăturile "reformiștilor" cu big pharma, prezentate de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei

Legăturile "reformiștilor" cu big pharma, prezentate de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei

Mihai Gâdea a continuat seria dezvăluirilor, marți seara, arătând legăturile dintre unchiul lui Dacian Cioloș, Virgil Ardelean, și o mare companie pharma în care Andreea Moldovan deține acțiuni.

Legăturile "reformiștilor" cu big pharma, prezentate de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2021   •   23:03

Mihai Gâdea a dezvăluit că fiul lui Virgil Ardelean este asociat într-o companie cu președintele Ropharma. Aceeași companie pharma în care, fostul secretar de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, deține acțiuni.

După pensionare, Virgil Ardelean şi-a deschis firma asigurare de pază şi protecţie Arviprot Security, iar Arvifox Vision Security şi Arvifox Real Estate Solutions le conduce împreună cu fiul său. Pe lângă cele două din urmă, Alin Ardelean este implicat în mai multe firme: Zoono Romania S, asociat în cadrul Rofruct International (împreună cu multimilionarul Mihai Miron, preşedintele Ropharma ) şi Sectag Eastern Europe.

Andreea Moldovan, conexiuni strânse cu o rețea farmaceutică privată: Documentele au fost prezentate de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei

In emisiunea Sinteza Zilei, de joi seara, Mihai Gâdea a prezentat dovezi care arată că fostul secretar de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldova, avea legături strânse cu o rețea farmaceutică privată, conexiuni pe care a omis să le noteze în declarația de interese.

Atât Andreea Moldovan cât și soțul ei dețin acționari la compania Ropharma, care a avut afaceri de 500 milioane lei în 2019. Societatea este deținută de omul de afaceri Mihai Miron.

Acest lucru nu a fost menționat în declarațiile de avere sau de interese ale fostului secretar de stat, așa cum a arătat Mihai Gâdea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de joi seară.

"E un conflict evident de interese. Legea spune clar că dacă ai o funcție de conducere la nivelul unui minister nu poți fi acționar, nu poți decide achiziții, într-un domeniu în care tu participi cu acțiuni că persoană privată. Conflictul de interese este evident. Falsul în acte și declarații este evident.", a declarat deputatul A.U.R., Antonio Andrușcean la Antena 3.

×
Subiecte în articol: big pharma Mihai Gâdea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close