Antena 3 CNN Actualitate Fosta soție a lui Dan Condrea, dezvăluiri explozive. Fostul patron Hexi Pharma, agent SIE și implicat în activități de bioterorism?

Fosta soție a lui Dan Condrea, dezvăluiri explozive. Fostul patron Hexi Pharma, agent SIE și implicat în activități de bioterorism?

Fosta soție a lui Dan Condrea, dezvăluiri explozive. Fostul patron Hexi Pharma, agent SIE și implicat în activități de bioterorism?
26 Mai 2016   •   17:53

Laura Georgescu, fosta soție a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost invitata emisiunii ”100 de minute”, acolo unde a oferit informații în premieră despre activitatea fostului soț. Aceasta a subliniat că fostul soț era, probabil, ofițer acoperit al SIE și și-a motivat presupunerea.

”Nu era un om obișnuit, era ofițer SIE. E o presupunere a mea. L-am întrebat dacă este cumva ofițer al SIE. Nu mi-a dat niciun răspuns, a spus eu nu primesc ordine de la tine. Până atunci raportul de forțe stătea altfel. M-am dus mai departe cu investigația, i-am spus că vreau și eu un sistem din ăsta off-shore. Am primit cartea de vizită a domnului de la Laveco, acolo erau cetățeni maghiari, cetățeni ruși...Mi-a atras atenția și faptul că îmi impunea să petrecem vacanțele în România, dar în 2007, 2008, 2009 a preferat destinații externe. A plecat fără mine, ceea ce nu se întâmplase până atunci” a explicat Laura Georgescu.

Totodată, fosta soție a lui Dan Condrea a povestit cum a remarcat că, subit, bazele de date pe care le avea în calculator Dan Condrea s-au modificat și pot consitui probe legate de protecția politică pe care o primea acesta.

”Erau baze de date. În spitale sunt membri de partid. Bazele de date cu spitalele începuseră să își schimbe formatul. În acele fișiere erau trecute și partide, sume de bani. Lucrurile astea le-am descoperit la o percheziție personală, când el era plecat din țară” a mai spus Laura Georgescu.

Totodată, au apărut acuzații extrem de grave privind modul în care Dan Condrea se folosea de activitatea Unilab, acolo unde urmau să fie făcute experimente cu diverse tulpini ale unor bacterii patogene, în condițiile în care laboratorul nu era autorizat în acest sens, iar activitățile de acest gen sunt strict interzise. Laura Georgescu a spus că a predat o serie de documente și un laptop cu dovezi către un angajat al SRI.

”Percheziția am făcut-o în decembrie 2008. Într-un weekend când nu era în cartier, iar Unilab era într-un spațiu al meu, am predat sacoșa cu acte constitutive și planul de afaceri pe acest laborator care urma să se joace cu tulpini de bacterii înalt patogene. Am predat tot și am oprit activitatea pe Unilab. Nu a mai putut face nimic, nu mai avea acte, nu mai avea laptop. De atunci au început să curgă amenințările cu moartea, că mă împușcă. Am crezut că e suficient să sigilez afacerea Unilab și să predau către SRI. Eu nu pot să fac și treaba doamnei Codruța Kovesi” a subliniat fosta soție a lui Dan Condrea.

Ipoteza sinuciderii patronului Hexi Pharma a fost infirmată din nou de Laura Georgescu, însă sunt doar speculații.

”Nu era depresiv, niciodată nu a arătat porniri suicidale. Era genul care te omora el pe tine, în niciun caz să își facă rău singur” a conchis Laura Georgescu.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close