Antena 3 CNN Actualitate Motoparapantă prăbuşită în lacul Comana

Motoparapantă prăbuşită în lacul Comana

Motoparapantă prăbuşită în lacul Comana
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Iul 2016   •   18:32

Doi bărbaţi, un instructor de zbor şi însoţitorul acestuia, au fost preluaţi cu un elicopter SMURD, respectiv cu o ambulanţă, după ce motoparapanta în care se aflau a căzut, duminică, în lacul Comana, judeţul Giurgiu.

Cei doi sunt transportaţi la spitale din Bucureşti, scrie Agerpres.

''Am fost anunţaţi prin 112 să intervenim după ce o parapantă cu motor a căzut în Parcul Comana, în lacul din Parcul Comana. Am trimis la faţa locului o autospecială cu apă şi spumă, o barcă de la Detaşamentul Giurgiu şi un echipaj SMURD. Barca a fost întoarsă din drum pentru că cetăţenii aflaţi la faţa locului au intervenit pentru scoaterea celor doi bărbaţi căzuţi în apă'', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, un bărbat a sunat la 112 şi a spus că a văzut căzând o parapantă în lacul de la Comana. ''Am înţeles că în parapantă era instructorul de zbor şi un însoţitor. Iniţial a fost găsit instructorul de zbor. La scurt timp a fost găsit şi cel de-al doilea bărbat, însoţitorul instructorului. A fost preluat cu o ambulanţă şi este transportat la spital. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Oficialul IPJ a arătat că elicopterul SMURD sosit la faţa locului l-a preluat pe instructorul de zbor, starea acestuia fiind mai gravă. Până la sosirea elicopterului, medicii de pe ambulanţă l-au resuscitat pe bărbat.

La Comana funcţionează un punct de zbor de agrement cu parapanta.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close