Antena 3 CNN Actualitate Social Mii de fermieri au protestat la Parlament. Ministrul Agriculturii a promis deblocarea subvențiilor de săptămâna viitoare

Mii de fermieri au protestat la Parlament. Ministrul Agriculturii a promis deblocarea subvențiilor de săptămâna viitoare

Mii de fermieri au protestat la Parlament. Ministrul Agriculturii a promis deblocarea subvențiilor de săptămâna viitoare
de M.Z.    |    07 Iun 2016   •   15:30

UPDATE 15.30 - Protestul fermierilor adunați la Palatul Parlamentului s-a încheiat. Agricultorii au început să plece după ce ministrul Agriculturii, venit la ei, le-a promis că va debloca de săptămâna viitoare plata subvențiilor.

Mai mult, ministrul Achim Irimescu le-a spus protestatarilor până pe 30 iunie își vor primi toți banii.

Fermierii au împărțit brânză inclusiv jandarmilor trimiși să asigure ordinea la protest și s-au arătat  nemulțumiți de prețul litrului de lapte care pleacă de la ei cu 50 de bani, iar în supermarket ajunge la 4-5 lei.

UPDATE 13.53 - Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, le-a promis fermierilor care protestează în fața Palatului Parlamentului că va debloca subvențiile începând de la finalul lunii iunie.

În mijlocul protestatarilor a venit președintele Comisiei de Agricultură, Nini Săpunaru, care a vorbit cu fermierii și a încercat să-i convingă de faptul că autoritățile nu sunt dușmanii lor.

Circa 2.000 de crescători de ovine şi bovine, veniţi din toată ţara, protestează marţi în Parcul Izvor din Capitală, în apropiere de Palatul Parlamentului, aceştia susţinând că nu le-au fost acordate subvenţii pe anul 2015.

UPDATE 12.13 - Mii de agricultori protestează în fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți că nu și-au primit subvențiile pentru animale încă din 2015, spun ei.

De asemenea, ei se arată nemulțumiți de prețul litrului de lapte care pleacă de la ei cu 50 de bani, iar în supermarket ajunge la 4-5 lei.

UPDATE 11.01 - Traficul rutier în zona Parcului Izvor este restricţionat marţi, în intervalul orar 10.00 - 16.30, pentru a permite desfăşurarea unui miting de protest organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi Federaţia Crescătorilor de Bovine şi Ovine, informează Brigada Rutieră, potrivit agerpres.ro.

Pentru buna desfăşurare a manifestaţiei, circulaţia rutieră va fi restricţionată, după cum urmează: 
* banda I de circulaţie de pe Bd. Tudor Vladimirescu, ambele sensuri pentru parcarea mijloacelor de transport ale participanţilor; 
* banda I de circulaţie de pe Str. Izvor (tronsonul aferent Parcului Izvor) şi Splaiul Independenţei (latura cu Parcul Izvor), pe momentul afluirii şi defluirii participanţilor. 

Mitingul va avea loc între orele 12.00 - 16.00, în alveola de lângă Parc Izvor; între orele 16.00 - 16.30 se va face defluirea participanţilor. 

Mijloacele de transport se vor deplasa de pe Bd. Tudor Vladimirescu spre alveola Parc Izvor pentru îmbarcarea participanţilor, după care autocarele vor deflui individual către ieşirile din Capitală. 

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu maximă atenţie în zonele afectate şi să respecte, cu stricteţe, indicaţiile poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere. 

UPDATE 10.04 - Peste 10.000 de agricultori și-au anunțat prezența la protestul de marți.

Ei spun că vor veni cu siguranță la miting, chiar dacă vremea se pare că-i ajută - este înnorat și sunt prognozate ploi. 

Agricultorii spun că nu vor să intre în faliment.

----------------------------

Știrea inițială 09.17

Fermierii români vor protesta marţi, începând cu ora 12.00, în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi de întârzierea plăţii subvenţiilor din agricultură, dar şi din cauza amânării unor legi esenţiale pentru sector, informează agerpres.ro.

Mitingul de protest este organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federaţia Romovis, Federatia PROOVIS, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociaţia Crescătorilor de Bovine din judeţul Covasna, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federaţia Naţională CAPRIROM. 

Producătorii agricoli solicită reglementarea fiscalizării (TVA, subvenţiile nu trebuie supuse fiscalizării, producătorii agricoli sunt supuşi unor abuzuri ANAF), iar responsabilii de întârzierea subvenţiilor să suporte consecinţele. 

De asemenea, ei cer ca vânzarea terenurilor agricole către străini să fie stopată în regim de urgenţă şi reglementări clare pe Legea etichetării produselor agroalimentare şi pe Legea Vânătorii, cea care, după ”expirarea” OUG 60/2015, blochează din nou păşunatul între 6 decembrie şi 24 aprilie şi limitează numărul de câini la turma de oi şi pe Legea 321, produse româneşti în supermarketuri. 

LAPAR precizează că mitingul este autorizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi nu are nicio legătură sau caracter politic.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close