Antena 3 CNN Externe ATENTATELE TERORISTE de la Volgograd intensifică temerile cu privire la securitatea JO de la Soci

ATENTATELE TERORISTE de la Volgograd intensifică temerile cu privire la securitatea JO de la Soci

ATENTATELE TERORISTE de la Volgograd intensifică temerile cu privire la securitatea JO de la Soci
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Dec 2013   •   12:13

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) şi-a exprimat încrederea totală în capacitatea Guvernului de la Moscova de a garanta siguranţa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în ciuda celor două atacuri teroriste care au avut loc, în ultimele 24 de ore, în oraşul Volgograd, scrie agi.it.

"La Jocurile Olimpice, securitatea este responsabilitatea autorităţilor locale şi nu avem niciun dubiu că autorităţile din Rusia îşi vor face treaba", a spus purtătorul de cuvânt al CIO.

Atacurile teroriste din ultimele 24 de ore, de la gara centrală din Volgograd şi asupra unui troleibuz, soldate cu peste 30 de morţi, nu au fost încă revendicate, însă au intensificat temerile cu privire la securitatea JO de la Soci.

Rebeliunea islamistă încearcă să creeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul acesteia, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a îndemnat în iulie, într-o înregistrare video, la comiterea unor atacuri care să împiedice "prin toate mijloacele" desfăşurarea JO de la Soci.
   
Această staţiune balneară, situată între malul Mării Negre şi Munţii Caucaz, la aproximativ 690 de kilometri sud-vest de Volgograd, se află în apropierea regiunilor caucaziene afectate în mod frecvent de violenţe, în special Daghestanul.
   
Vladimir Putin a ridicat aceste jocuri la rang de prioritate naţională şi intenţionează să le transforme în cartea de vizită a Rusiei. Mijloace enorme au fost investite în lucrări de amploare la Soci, un oraş în care nu se aflau aproape deloc infrastructuri sportive.
   
Factura totală transformă aceste JO în cele mai scumpe din istoria olimpică - de iarnă şi de vară la un loc -, cu aproximativ 50 de miliarde de dolari (36 de miliarde de euro).

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close