Antena 3 CNN Externe Demnitar sud-coreean, DEMIS pentru că A PIPĂIT o angajată a ambasadei, în timpul unei vizite oficiale în SUA

Demnitar sud-coreean, DEMIS pentru că A PIPĂIT o angajată a ambasadei, în timpul unei vizite oficiale în SUA

Demnitar sud-coreean, DEMIS pentru că A PIPĂIT o angajată a ambasadei, în timpul unei vizite oficiale în SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Mai 2013   •   12:02

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Chang-jung, a fost demis în urma unei vizite oficiale în Statele Unite, din cauza unor acuzaţii "ruşinoase" de hărţuire sexuală.

Potrivit BBC, Yoon Chang-jung, care a fost purtator de cuvant al preşedintelui Park Geun-hye, a fost acuzat că a pipăit o angajată coreean-americană, într-un hotel din Washington, săptămâna trecută.

Fostul demnitar neagă acuzaţiile punând incidentul pe seama "diferenţelor culturale".

Şeful Administraţiei prezidenţiale sud-coreene, Huh Tae-yeol, a declarat că acest incident a fost inacceptabil, cerându-le scuze victimei, familiei acesteia şi tuturor sud-coreenilor.

Victima, în vârstă de 20 de ani, a fost angajată de către Ambasada Coreei de Sud în mod special pentru excursia de patru zile a preşedintelui Park în SUA.

Un raport al poliţiei, obţinute de Washington Post, arată că fostul demnitar, în vârstă de 56 de ani "i-a atins fesele victimei, fără a avea permisiunea ei de a face acest lucru".

×
Subiecte în articol: hartuire sexuala coreea de sud America
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close