Antena 3 CNN Externe CRIZELE TERORISTE DIN FRANŢA au luat sfârşit. Toţi cei trei atacatori AU FOST UCIŞI

CRIZELE TERORISTE DIN FRANŢA au luat sfârşit. Toţi cei trei atacatori AU FOST UCIŞI

CRIZELE TERORISTE DIN FRANŢA au luat sfârşit. Toţi cei trei atacatori AU FOST UCIŞI
de O.P.    |    09 Ian 2015   •   19:00
UPDATE: Puteţi vedea IMAGINI LIVE cu urmărirea teroriştilor de către autorităţile franceze

Avertisment MAE pentru românii care vor să călătorească în Franţa



UPDATE:
Agenţia Reuters informează că există patru morţi în magazinul de la Vincennes. Marcela Feraru, jurnalist român în Franţa, anunţă că una dintre victime este unul dintre atacatori. Astfel, bilanţul este de trei ostatici morţi, cinci răniţi, dintre care trei grav. Bilanţul celor trei zile de crize din Franţa este de 20 de morţi.

UPDATE: ATACATORUL din magazinul parizian a fost şi el ucis în urma unei intervenţii în forţă a trupelor speciale. Ostaticii au fost eliberaţi.

UPDATE: AFP anunţă că fraţii Kouachi au fost omorâţi, în urma operaţiunii autorităţilor franceze. Bărbatul ţinut ostatic de cei doi terorişti a scăpat nevătămat şi este acum în siguranţă.

UPDATE:
Presa franceză relatează că se aud focuri de armă din clădirea în care s-au baricadat fraţii Kouachi.

UPDATE:  AFP preia o sursă oficială care declară că trupele de comando au luat cu asalt imprimeria unde se ascund fraţii Kouachi.

UPDATE:
Ministrul francez de Interne a confirmat că fraţii Kouachi au un ostatic

UPDATE:
Atacatorul din băcănie ameninţă forţele de ordine, că dacă vor încerca o intervenţie în forţă, el va ucide toate persoanele ţinute ostatice, informează AP.

UPDATE:
Serviciile de informaţii algeriene şi-au informat partenerii de la Paris despre IMINENŢA unor atacuri teroriste comise pe teritoriul Franţei. Potrivit iTele, un raport complet a fost înmânat serviciilor de securitate din Hexagon la data de 6 ianuarie.

UPDATE:
A fost amânată întâlnirea dintre Angela Merkel şi Francois Hollande, care trebuia să aibă loc duminică, pe fondul situaţiei din Paris

UPDATE:
 Procuratura din Paris a declarat, în urmă cu puţin timp, că cele doua situaţii cu ostatici au legătură. 

Agnes Thibeau, purtător de cuvânt al procurorului general din Paris, a declarat că Coulibaly este "cunoscut serviciilor de informaţii franceze" şi că, "cel mai probabil", are legătură cu luarea de ostatici de la magazinul din Port de Vincennes. Amedy Coulibaly este căutat în legătură cu uciderea unei poliţiste joi dimineaţă, într-o suburbie din Paris.

Thibeau a adăugat, de asemenea, că există o legătură între Coulibaly şi fraţii Kouachi, dar nu a specificat care.


UPDATEPotrivit RTL France, autorităţile au luat legătură cu cei care au luat ostatici şi aceştia cer eliberarea fraţilor Kouachi, în caz contrar ameninţând că vor omoră ostaticii.

Un oficial francez susţine că situaţia din Paris seamănă cu un atac împotriva Franţei

UPDATE: Piaţa Trocadero a fost evacuată! Mai mulţi poliţişti sunt cu armele scoase! Potrivit Ministerului de Interne francez a fost o ALARMĂ FALSĂ!

UPDATE: 
O persoană a ieşit din băcănie cu mâinile la ceafă. Nu se ştie încă dacă este unul dintre atacatori sau un ostatic.

UPDATE:
Ministrul francez de Interne neagă informaţiile potrivit cărora ar exista morţi în urma atacului din Vincennes.

UPDATE: Harta atacurilor teroriste din Paris


UPDATE
- Le Monde publică următoarea schemă privind autorii celor trei atacuri:



UPDATE:
Autorităţile franceze au difuzat semnalmentele celor doi suspecţi. Este vorba de Amedy Coulibaly, un islamist de 32 de ani, care a deschis focul, joi, în zona Montrouge din Paris, omorând o poliţistă. Autorul atacului ar fi fost ajutat de o tânără de 26 de ani, Hayat Boumeddiene.
   
"Cei doi suspecţi sunt înarmaţi şi periculoşi; sunt daţi în urmărire pentru omor calificat şi pentru activităţi teroriste", a comunicat Parchetul din Paris.
   
Potrivit informaţiilor preliminare din cadrul investigaţiei, Amedy Coulibaly încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul are antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.



UPDATE -
Cel puţin şase persoane au fost luate ostatice în atacul de la băcănia din Vincennes, anunţă Le Monde.

UPDATE: 
Presa franceză anunţă că în luarea de ostatici din băcănia Kosher au fost omorâte două persoane.

UPDATE:
Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a sosit la locul luării de ostatici din Paris. Şcolile din cartier au fost închise, iar întreaga zonă este izolată de poliţişti.

UPDATE: Autorul atacului de la magazinul din Vincennes a rănit două persoane
, după care s-a baricadat în magazin. Poliţişti cu veste antiglonţ evacuează pe toată lumea. Operaţiune în curs.

Imagine din Vincennes:



UPDATE:
Staţiile de metrou Porte de Vincennes şi Saint-Mande au fost închise publicului.

UPDATE:
Toate restaurantele şi magazinele Kosher din Paris şi împrejurimi au fost închise.

UPDATE:
Situaţia pare scăpată de sub control la Paris. Încă o luare de ostatici a avut loc în urmă cu puţin timp la Paris, într-un magazin evreiesc la marginea capitalei. Suspectul este ucigaşul de ieri al unei politişte. În aceste momente, suspectul este închis in magazin. Potrivit poliţiei, ucigaşul are a avut legături cu fraţii Kouachi, suspecţii principali în atentatul de la Charlie Hebdo.

90.000 de poliţiştii sunt pe urmele fraţilor terorişti, care miercuri au ucis 10 oameni în redacţia Charlie Hebdo şi alţi 2 poliţişti. Cei doi fraţi care au şi revendicat atacul şi spun că vor să moară ca martiri, s-au refugiat într-o tipografie situată la 12 kilometri de aeroportul Charles de Gaulle şi au luat ostatic un tânăr de 27 de ani care lucrează la tipografie.


Cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului din Vincennes.


UPDATE: AFP anunţă că un nou atac armat are loc în apropiere de Paris
. Au fost luaţi mai mulţi ostatici, după ce un bărbat înarmat a intrat într-o băcănie din Vincennes.

VEDEŢI IMAGINI ÎN DIRECT de la locul noului atac

UPDATE:
Câmpul de lângă imprimerie a devenit un veritabil heliport pentru elicopterele Puma ale forţelor speciale şi cele ale jandarmeriei.



UPDATE: Primarul din Dammartin spune că imprimeria este o mică afacere de familie, care are şapte angajaţi.

UPDATE:
  "Calm şi linişte" la locul asediului. Este posibil ca poliţia să joace un joc de aşteptare mai lung.

Surse din media franceză susţin că ostaticul este un bărbat, în vârstă de 26 de ani. Noile informaţii contrazic datele anterioare, care spuneau că ostaticul ar fi o femeie.

UPDATE: Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic (SI) a revendicat vineri faptul că gruparea teroristă este responsabilă de atacul comis miercuri la Paris, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, relatează Haaretz, citând agenţia germană DPA.
   
"Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asigurăm responsabilitatea", a declarat Abu Saad al-Ansari, în timpul predicii de vineri în oraşul irakian Mosul, aflat sub controlul SI.
   
"Mâine vor avea loc (atacuri) în (Marea) Britanie, America şi alte" ţări, a adăugat predicatorul."
   
"Acesta este un mesaj adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţia (condusă de către Statele Unite), care a ucis membri ai grupării Statul Islamic", a subliniat el, citat de DPA.

UPDATE: Forţele de ordine au luat legătura prin telefon cu cei doi atacatori, susţine un oficial francez.

UPDATE:
The Guardian: Se aud ţipete din interiorul complexului industrial.

UPDATE:
Familia şi prietenii nu reuşeau să îl contacteze, vineri, pe un angajat în vârstă de 27 de ani care lucrează în zona în care are loc operaţiunea de neutralizare a suspecţilor în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

Potrivit Le Figaro, tânărul nu a putut fi contactat nici prin telefon, nici prin e-mail. El ar fi trebuit să fie la întreprinderea Creation Tendance Decouverte în momentul în care a început luarea de ostatici.

Această persoană merge în fiecare dimineaţă pe jos la serviciu, deoarece locuieşte la o distanţă de 500 de metri. El este originar din oraş.


UPDATE: Un comerciant - care avea întâlnire vineri dimineaţa la firma din Dammartin-en-Goële unde este în curs o luare de ostatici  - a declarat că s-a întâlnit cu unul dintre fraţii Kouachi, presupuşii autori ai răpirii, că au dat mâna şi s-au salutat, relatează postul France Info pe site.

"M-am întâlnit cu unul dintre terorişti, i-am strâns mâna şi l-am salutat", a declarat "Didier" pentru post.


UPDATE: 
Primarul localităţii unde are loc asaltul asupra teroriştilor a declarat că toate şcolile sunt închise, iar elevii sunt ţinuţi înăuntru pentru ca nimeni să nu iasă pe străzi, punându-i-se astfel viaţa în pericol.

UPDATE:
 The Guardian: Surse neconfirmate încă spun că ostaticul este femeie.

UPDATE:
Autorul atacului comis joi în Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri.

UPDATE: 
The Guardian: Cel puţin un lunetist se află pe clădirea de vis a vis de locul în care se află cei doi terorişti





UPDATE:
The Guardian: Said şi Cherif sunt încercuiţi de forţele de ordine, în această clădire industrială, având un ostatic.



UPDATE:
Această hartă arată unde se află în prezent teroriştii, dar şi locul de unde au furat maşina cu care s-au deplasat în acaeastă dimineaţă:



UPDATE
: Francois Hollande: "Este o mare problemă atunci când sediul unei publicaţii este atacat de terorişti pentru că este un simbol al libertăţii. Am decis să intrăm într-o coaliţie care să lupte împotriva teroriştilor. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru salvarea ostaticilor.



UPDATE: Ce tactici vor folosi poliţiştii pentru a-i captura pe cei doi terorişti:


UPDATE:
Potrivit The Telegraph s-a luat contact cu cei doi fraţi, iar Yves Albarello, lider al Seine-et-Marne, a declarat că teroriştii au spus că vor să "moară ca martiri".



UPDATE: Televiziunile franceze au difuzat imagini în care se putea vedea cum preşedintele Francois Hollande se deplasa la sediul Ministerului de Interne pentru a vedea cum se desfăşoară operaţiunea de prindere a teroriştilor.

UPDATE: Premierul francez, Manuel Valls, a declarat vineri că Franţa este în război "împotriva terorismului, nu a unei religii", apreciind că sunt necesare, "fără îndoială", noi măsuri "pentru a răspunde ameninţării", relatează AFP.

"Suntem în război împotriva terorismului. Nu suntem într-un război împotriva unei religii, a unei civilizaţii", a declarat Valls cu ocazia unei reuniuni a prefecţilor la Ministerul de Interne.



UPDATE: O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, vineri, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris.

O luare de ostatici în sediul unei mici întreprinderi era în curs vineri, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Paris.

UPDATE: Parchetul a dezminţit vineri bilanţul de doi morţi anunţat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la nord de Paris, în timpul urmăririi fraţilor Kouachi, relatează cotidianul L'Express, în ediţia electronică.



Cu puţin timp în urmă, Le Parisien anunţat că, în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite.



Totodată, potrivit Le Figaro, ce doi suspecţi în atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, Cherif şi Said Kouachi, au luat ostatică o persoană în compania Création Tendance Découverte situată în zona industrială a Dammartin-en-Goële la nord de Paris, în urma unui schimb de focuri. Anterior, France 2 anunţa zece ostatici.

UPDATE: France 24: Francois Hollande va merge la ora 12:00, ora Franţei, la sediul Ministerului de Interne din Franţa pentru a vedea operaţiunea de capturare a teroriştilor.

UPDATE: Le Monde: NU există victime în urma luării de ostatici.



UPDATE: Un ministru francez a confirmat, vineri, că are loc o operaţiune pentru "neutralizarea autorilor" atentatului împotriva Charlie Hebdo, relatează AFP.



UPDATE: Zborurile #AF7 şi #AF1695 au abandonat aterizarea pe aeroportul Charles-de-Gaulle. Două piste sunt închise.



UPDATE: France2: Teroriştii ar avea 10 ostatici. Le Figaro: Forţele de ordine au început negocierile cu teroriştii.

UPDATE: Imagine cu barajele rutiere făcute de autorităţile franceze pentru prinderea celor doi terorişti:



UPDATE:
O luare de ostatici era în desfăşurare vineri dimineaţa într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armă şi unei curse de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi care ar putea fi fraţii acuzaţi de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmă surse concordante, relatează AFP.

Numărul de persoane luate ostatice în această localitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursă apropiată de dosar.


UPDATE:
Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii luării de ostatici care are loc vineri dimineaţă într-o companie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne, relatează RTL.fr.



Un vehicul a fost furat vineri, în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) la Montagny-sainte-Félicité, în Oise, de doi indivizi înarmaţi cu pistoale automate şi cu semnalmentele fraţilor Kouachi, cei doi suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dreptul localităţii Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a fraţilor Cherif şi Said Kouachi. Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine.

Un martor ocular, care lucrează în zona industrială din Dammartin-en-Goële a auzit focuri de armă: "Lucrez la depozitul Kuehne Nagel din zona industrială. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră am auzit focuri de armă şi în cinci minute era prezentă toată securitate, elicopoterele poliţiei. Ni s-a interzis să ne apropiem de ferestre şi trebuie să rămânem în interiorul depozitului. Nu mai este nicio mişcare nici nu se intră, nici nu se iese".


UPDATE: 
Potrivit ultimelor informaţii venite din Franţa, cei doi terorişti ar fi luat ostatici şi s-ar îndrepta spre aeroport pentru a părăsi ţara.



UPDATE:
Rudele celor doi terorişti din Franţa au fost reţinute de poliţişti în speranţa că pot afla mai multe detalii despre planurile celor doi atacatori.

UPDATE
: Marile ziare din întreaga lume vorbesc deja despre poliţia franceză şi incapacitatea forţelor de a-i prinde pe terorişti. Proporţia este uriaşă: DOI terorişti sunt căutaţi de mai bine de 88 de MII de oameni, antrenaţi pentru astfel de situaţii, şi totuşi avantajul pare să fie de partea răufăcătorilor.



Cei mai căutaţi criminali din Franţa sunt în continuare în libertate în timp ce ţara este în stare de şoc. Îngroziţi de posibilitatea unui nou atentat terorist, peste 88 de mii de poliţişti, jandarmi şi membri ai serviciilor speciale au demarat o adevărată vânătoare.

Fără succes, însă, până la această oră, deşi de două ori s-a anunţat că teroriştii au fost încolţiţi şi este o chestiune de timp până vor fi capturaţi.

Poliţiştii şi forţele speciale au tulburat liniştea unor orăşele din nordul ţării, în care s-ar fi ascuns fraţii Kouachi după ce au primit informaţii că ar fi jefuit o benzinărie şi s-ar fi adăpostit într-o casă. Acum, ultimele date arată că s-ar fi ascuns într-o pădure.

În tot acest timp, francezii aşteaptă cu sufletul la gură vestea capturării criminalilor, mai ales că autorităţile susţin că se tem că aceştia au un plan mult mai elaborat iar atacul nu s-a încheiat.

Forţele speciale au descins în Villers-Cotterets, un orăşel aflat la 70 de kilometri de Capitală.  Aici, doi bărbaţi ce semănau cu suspecţii, ar fi atacat o benzinărie, de unde au plecat cu rezervorul plin şi cu mâncare, fără a plăti.

Însă pădurea se întinde până în Longpont, aflat la aproape 12 kilometri distanţă. E ca şi cum ar căuta acul în carul cu fân, spun experţii. Aşa că efectivele Brigăzii de Cercetări şi Intervenţii au instituit filtre şi au blocat o autostradă ce face legătura între cele două oraşe, în vreme ce elicopterele poliţiei survolează zona, iar ofiţerii percheziţionau casă cu casă.

Oficialii se pregătesc pentru ce e mai rău.

PATRICK KLUGMAN, viceprimarul Parisului: "S-ar putea să ne confruntăm cu un nou val. Cel mai probabil atacul terorist nu a luat sfârşit. Suntem pregătiţi să înfruntăm. Ne vom lupta! Şi, în luptă, îi vizăm pe aceşti oameni, ca să îi ducem la închisoare".

Fostul său avocat nu crede că Cherif e autorul atentatului din Paris, întrucât nu ar fi fost în stare să ucidă cu sânge rece.

În schimb, Said, fratele despre care nu s-a aflat nimic deocamdată, era ca o fantomă pentru vecinii săi.

În acest timp, cele mai apreciate obiective turistice din Paris au fost încolţite de zeci de soldaţi înarmaţi. Turiştii s-au strecurat printre militarii în uniformă, care patrulau cu armele pregătite să înfrunte orice confruntare.

12 oameni au fost executaţi în atacul de la publicaţia de satiră din Paris, printre care şi redactorul-şef şi cei mai apreciaţi caricaturişti în Franţei.

×
Subiecte în articol: #jesuischarlie Charlie Hebdo
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close