Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei la închisoare

Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei la închisoare

Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei la închisoare
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Apr 2012   •   14:25

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a început o grevă a foamei în închisoare, pentru a protesta faţă de "represiunea politică" din această ţară, a anunţat, marţi, avocatul său Serghei Vlassenko, informează AFP.

"Iulia Timoşenko a anunţat că a început o grevă a foamei. Ea a început o grevă a foamei vineri, 20 aprilie", a declarat Vlassenko, la ieşirea din închisoarea Harkiv.

"Este o grevă a foamei pe termen nelimitat, ea cere încetarea represiunilor politice din ţară", a continuat avocatul.

Încarcerată din august, Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Ea este judecată din 19 aprilie pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală în 1997-1998 când conducea grupul Sisteme energetice unite din Ucraina (SEUU), infracţiuni pasibile cu 12 ani de închisoare.

Opozanta, care a pierdut alegerile prezidenţiale în 2010, denunţă aceste urmăriri drept o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici, care încearcă să o îndepărteze de pe scena politică.

Cazul Timoşenko a fost criticat în mod deschis de Uniunea Europeană şi Statele Unite care văd în acesta motive politice.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close