Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi şi-a anunţat candidatura în viitoarele alegeri legislative

Silvio Berlusconi şi-a anunţat candidatura în viitoarele alegeri legislative

Silvio Berlusconi şi-a anunţat candidatura în viitoarele alegeri legislative
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Dec 2012   •   17:27

Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a anunţat sâmbătă în mod oficial, la Milanello, în apropiere de Milano, că va candida în cadrul viitoarelor alegeri legislative din Italia, relatează AFP.
   
"Intru pe scenă pentru a câştiga", a declarat el pentru câţiva jurnalişti italieni, punând capăt unui suspans întreţinut de câteva săptămâni.
   
"Când făceam sport, munceam sau studiam, nu am intrat niciodată în vreo competiţie doar pentru un loc bun, ci întotdeauna cu scopul de a învinge", a subliniat el.
   
"Sper să pot să fiu în măsură să le explic italienilor că este nevoie de o forţă care să dispună de majoritate pentru a schimba regulile Constituţiei", a continuat Berlusconi. El a anunţat o reuniune pentru duminică a partidului său de centru-dreapta, Poporul Libertăţii (PdL), dar şi contacte cu fostul său aliat populist, Liga Nordului, exprimându-şi speranţa "să se ajungă la o decizie care să poată să ne permită să votăm împreună pentru acelaşi candidat".
   
Il Cavaliere, în vârstă de 78 de ani, a anunţat la sfârşitul lui octombrie că renunţă să mai candideze pentru funcţia de şef al Guvernului. Însă miercuri seara el a oferit asigurări că este "luat cu asalt (de suţinători) pentru a reveni în prim-plan", adăugând că vrea să salveze o "Italie aflată pe marginea prăpastiei", subminată de şomaj şi de înăsprirea fiscalităţii.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close